Een uitnodiging voor talent.me, een Facebook app voor werving. De zoveelste na Beknown (Monster) en de originele: Branchout. Even snel kijken maar. Het begint met het feit dat ze wel weer heel veel van je eisen in Facebook. Ik twijfelde sterk bij de toestemming die ik moest geven ‘to acces my account even when I’m not using the app’. Ook ben ik nooit een voorstander van ‘is allowed to send you e-mail’, maar daar wordt gelukkig weinig misbruik van gemaakt tot op heden.

Dus wat is talent.me?

Inschrijven

Zoals ik al zei: je geeft toestemming voor meer dingen dan ik me prettig bij voel en ik ben iemand die niet zoveel geeft om privacy. Dus eigenlijk voelde het inschrijven al niet goed. Dan maakt hij je profiel compleet en vraagt hij om Linkedin te connecten voor de rest van je informatie. Doen we maar en dan…


Goed, zeer professioneel, het werkt dus niet goed.

Ik zei in het begin: gelukkig wordt er geen misbruik gemaakt van die ‘is allowed to send you e-mail’ optie? Talent.me stuurt je al mail voordat je inschrijfproces afgerond is.

En natuurlijk totaal inhoudsloze mail waar je niets aan hebt. Niet eens ondertekend door een persoon.

De dienst zelf

Het inschrijven is dus niet om over naar huis te schrijven, hebben we dan nog iets aan het product zelf?

Het antwoord is eigenlijk nee. Het is weer een soort Beknow/Branchout achtige applicatie zonder enige inhoud. Je hebt endorsements (net als in Linkedin, maar die importeert hij natuurlijk niet), je kan jobs zoeken (powered by indeed, de vacature vertical), tenminste, dat doet de site vermoeden. Bij mij (in Chrome) werkt het niet.

Het enige ‘bijzondere’ is dat je ‘talents’ kan invullen in je profiel. Dat kan bij Linkedin inmiddels ook, dus zo bijzonder is het niet.

Talent.me is dus de volgende Branchout kloon die probeert op Facebook een Linkedin achtige omgeving te maken. Ik ga mijn account weer snel disconnecten, want ik vertrouw ze voor geen meter.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


6.091 views | Reageer (11 reacties)