Een uitnodiging voor talent.me, een Facebook app voor werving. De zoveelste na Beknown (Monster) en de originele: Branchout. Even snel kijken maar. Het begint met het feit dat ze wel weer heel veel van je eisen in Facebook. Ik twijfelde sterk bij de toestemming die ik moest geven ‘to acces my account even when I’m not using the app’. Ook ben ik nooit een voorstander van ‘is allowed to send you e-mail’, maar daar wordt gelukkig weinig misbruik van gemaakt tot op heden.

Dus wat is talent.me?

Inschrijven

Zoals ik al zei: je geeft toestemming voor meer dingen dan ik me prettig bij voel en ik ben iemand die niet zoveel geeft om privacy. Dus eigenlijk voelde het inschrijven al niet goed. Dan maakt hij je profiel compleet en vraagt hij om Linkedin te connecten voor de rest van je informatie. Doen we maar en dan…


Goed, zeer professioneel, het werkt dus niet goed.

Ik zei in het begin: gelukkig wordt er geen misbruik gemaakt van die ‘is allowed to send you e-mail’ optie? Talent.me stuurt je al mail voordat je inschrijfproces afgerond is.

En natuurlijk totaal inhoudsloze mail waar je niets aan hebt. Niet eens ondertekend door een persoon.

De dienst zelf

Het inschrijven is dus niet om over naar huis te schrijven, hebben we dan nog iets aan het product zelf?

Het antwoord is eigenlijk nee. Het is weer een soort Beknow/Branchout achtige applicatie zonder enige inhoud. Je hebt endorsements (net als in Linkedin, maar die importeert hij natuurlijk niet), je kan jobs zoeken (powered by indeed, de vacature vertical), tenminste, dat doet de site vermoeden. Bij mij (in Chrome) werkt het niet.

Het enige ‘bijzondere’ is dat je ‘talents’ kan invullen in je profiel. Dat kan bij Linkedin inmiddels ook, dus zo bijzonder is het niet.

Talent.me is dus de volgende Branchout kloon die probeert op Facebook een Linkedin achtige omgeving te maken. Ik ga mijn account weer snel disconnecten, want ik vertrouw ze voor geen meter.

 

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


6.049 views | Reageer (11 reacties)
 • Moes Cevik1986

  Mee eens.

 • Gast

  dank voor je blog, weet ik dat ik die uitnodigingen hiervan kan vergeten 🙂

 • Kfrugte

  Dezelfde ervaring. Ik vertrouw het niet en het nut lijkt me minimaal. Gauw account weer verwijderen.

 • dank je voor de info ik zie gelukkig nog steeds bomen in het bos.

 • Jaapvanboven

  Bedankt voor de heldere uitleg. Ik wordt steeds achterdochtiger tegenwoordig. Voordat je het weet zit je ergens aan vast en probeer er dan maar eens van af te komen.

 • Ik kreeg ook zo’n vreemd mailtje, even Googlen en kwam op jouw site,
  Bedankt voor het uitzoeken.

 • Krijg net een uitnodiging, zou er iets veranderd zijn sinds aug vorig jaar? Ik ga t iig niet testen. Zeker niet naar aanleiding van dit verhaal. Thx 4 je blog!

 • Quality Trainingmanager

  Bedankt voor je reactie. Heb al 2 x zo’n uitnodiging gekregen maar ben er niet op ingegaan. Nu doe ik het zeker niet meer.

 • Gerrit Cleven

  hoe weer te verwijderen? met de faq van talent.me lukt het iig niet (ik krijg geen “x” te zien)

  alvast bedankt!

 • in je settings bij Facebook kan je naar apps gaan en daar de connectie verbreken. 

 • Jacob Lageveen

  Inmiddels is het door de groei van Facebook een stuk groter geworden allemaal. De website lijkt ook redelijk te draaien.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08