Linkedin statistieken

Door Bas van de Haterd op 05-08-2011 08:55.

Dankzij Marketingfacts kwam ik op deze prachtige slideshare over Linkedin en de huidige statistieken m.b.t. demografie.

Even wat cijfers op een rij:
  • 119 miljoen leden wereldwijd, 58,5% man;
  • 35,2% tussen de 25 en 35, 35% tussen de 35 en 55 jaar oud;
  • 45,7% Noord Amerikanen, 22,4% Europeanen;
  • Nederland het tweede land in Europa met 2,8 miljoen leden (na Engeland);
  • In 4 landen, Roemenië (53%), Bulgarije (52%), China (52%) en Finland (51%) zijn er meer vrouwen dan mannen lid;
  • Grootste branches: Hight tech, Finance, Manufactoring, Medical en Corporate;
  • Meest voorkomende beroepen: ondernemer, verkoop en academisch onderzoeker;

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


188 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08