Linkedin statistieken

Door Bas van de Haterd op 05-08-2011 08:55.

Dankzij Marketingfacts kwam ik op deze prachtige slideshare over Linkedin en de huidige statistieken m.b.t. demografie.

Even wat cijfers op een rij:
  • 119 miljoen leden wereldwijd, 58,5% man;
  • 35,2% tussen de 25 en 35, 35% tussen de 35 en 55 jaar oud;
  • 45,7% Noord Amerikanen, 22,4% Europeanen;
  • Nederland het tweede land in Europa met 2,8 miljoen leden (na Engeland);
  • In 4 landen, Roemenië (53%), Bulgarije (52%), China (52%) en Finland (51%) zijn er meer vrouwen dan mannen lid;
  • Grootste branches: Hight tech, Finance, Manufactoring, Medical en Corporate;
  • Meest voorkomende beroepen: ondernemer, verkoop en academisch onderzoeker;

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


182 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën