Eerder heb ik hier een evaluatie gegeven van de drie ATS’en die wij hebben bekeken in onze zoektocht naar een nieuw pakket. Tangram RIS, Carerix en Otys zijn de revue gepasseerd en hadden allemaal hun individuele plussen en minnen. Er was al gevraagd in de reacties om de keuze, maar ik vond het gepast die eerst aan de partijen zelf mee te delen, vandaar dat dat even op zich heeft laten wachten.

Echter, na twee verkennende gespreksrondes, vier presentaties, een  verdiepingsronde, de hulp van een externe adviseur en vele interne besprekingen en afwegingen hebben wij de nieuwste generatie RIS van Tangram, de RIS SQL Edition, verkozen tot onze nieuwe ATS. De reden van de keuze is opgebouwd uit een aantal zaken.

Wat ons betreft heef RIS het meest gebruikersvriendelijke design, de meest overzichtelijke schermen en de meest prettige userinterface. De schermen zijn ruim opgezet en geven rust en overzicht.

Met RIS kiezen we bewust voor een pakket dat misschien wat behoudend is qua technologische mogelijkheden en wellicht  niet de meeste functionaliteiten heeft, maar RIS bevat wel alle functionaliteiten die wij op dit moment nodig hebben en waaraan binnen onze huidige praktijk behoefte is. Daarnaast past bij Primatch de gedachte de nieuwe mogelijkheden te onderzoeken, maar we hoeven niet altijd een early adapter te zijn.  Ik denk dat Tangram wat dat betreft als beste van de drie leveranciers, die wij hebben genodigd, bij ons past.

De workflow ondersteuning bij RIS is doordacht en zit logisch in elkaar, het ondersteunt daadwerkelijk ons proces en geeft een goed inzicht in de werkzaamheden die er nog moeten plaats vinden en die er aan gaan komen.

Tangram geeft ons het gevoel te werken met een solide partij, met een gedegen helpdeskondersteuning, een structureel ontwikkeltraject en doordachte keuzes tussen functionaliteit en gebruikersgemak.

De mooie referenties van de nieuwe generatie van RIS bij bureaus van vergelijkbare omvang en profiel bevestigen onze indruk dat RIS goed bij ons past. Doorslaggevend is voor ons geweest dat RIS is ontwikkeld  vanuit de gedachte het Werving en Selectie proces te ondersteunen en niet puur vanuit de technologische mogelijkheden.

Tenslotte speelt mee dat we op dit moment ook RIS hebben, weliswaar een oude versie (1999), waarop we al jaren geen ondersteuning meer hebben, maar waar we ook nooit problemen mee hebben gehad. RIS  is een stabiel systeem, dat niet uitvalt en eigenlijk nooit foutmeldingen geeft. Daarnaast is het natuurlijk handig dat de datamigratie, binnen dezelfde leverancier kan blijven, wat in de implementatie waarschijnlijk minder problemen geeft dan een migratie waarbij we van leverancier over stappen.

Middels deze weg wil ik iedereen bedanken voor de aandacht, tijd en de vele tips. Speciale dank naar de mensen van Otys en Carerix voor hun presentaties en het meedenken in dit proces. Wat mij betreft kunnen we stellen dat crowdsourcing werkt!

Over de Auteur

Jeroen Bergen Na het mijn studies Personeel & Arbeid en Personeel wetenschappen heb ik reeds in 1998 gewerkt voor een vacaturesite voor ICT professionals. Vervolgens ben ik in 2000 bij Primatch begonnen als HRM consultant. Sinds 2005 ben ik partner binnen Primatch. Ik heb een grote interesse in het functioneel gebruik van nieuwe media en de toepasbaarheid voor het HRM werkveld. Ik ben er van overtuigd dat op dit vlak nog veel te winnen valt. Via Rectec zal ik jullie op de hoogte houden van mijn bevindingen en ontwikkeling op de arbeidsmarkt, het P&O werkveld, arbeidsmarktcommunicatie en andere zaken, waar ik me druk over maak, me verbaas, erger, of enthousiast van kan worden.


755 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën