MonsterIn Amerika is Monster’s SeeMore in beta gegaan. Een beperkt aantal bedrijven, waaronder MRINetwork, US Cellular en Celgene nemen deel aan deze praktijktest.

Met SeeMore wil Monster het mogelijk maken om door meerdere CV-banken en CV-databases tegelijk te zoeken en te matchen op vacatures. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de 6sense zoektechnologie waar Monster zwaar in investeert. Naast de zoektechnologie belooft SeeMore analysemogelijkheden om de opbouw van je Talentpool vast te kunnen stellen.

Integrated Search

SeeMore draait “In The Cloud” (op Internet dus) en moet over alle CV’s uit je CV-databases beschikken. Wellicht voor velen een enge gedachte, maar in feite verschilt dit niet met de situatie waarbij je recruitmentsoftware gebruikt die bij je leverancier draait.

Een meer praktisch probleem is de ontsluiting van de informatie richting SeeMore. Vanuit je eigen CV-database moet je SeeMore vullen en actualiseren. Dat betekent dat er een betrouwbare koppeling gelegd moet worden tussen beide systemen. Met de medewerking van je leverancier is dat nog wel te realiseren. Koppelingen met andere CV-banken zijn in theorie wel mogelijk, maar zullen in de praktijk natuurlijk niet plaatsvinden. LinkedIn heeft b.v. recentelijk toegang voor Beknown en Branchout afgesloten.

Er zijn meerdere leveranciers van vergelijkbare tools, zoals MrSearch, TextKernel en Broadbean. Zij benaderen het koppelingsvraagstuk vaak anders. Daarbij wordt de benodigde informatie pas opgevraagd op het moment dat de zoekvraag gesteld wordt. Dit maakt de totstandkoming van een koppeling niet eenvoudiger, maar voorkomt wel het uploaden van de complete CV-database.

Onderstaand filmpje legt de werking van SeeMore uit:

Semantic search

Bij het zoeken naar de juiste kandidaten is het belangrijk dat je niemand ongewild overslaat. Dat kun je voorkomen door informatie gestructureerd en gecodeerd op te slaan. Alle informatie is dan eenduidig opgeslagen. Dit levert een goed en snel zoekresultaat op, maar met een aanzienlijke tijdsinvestering op het moment dat de informatie wordt geregistreerd. Door informatie ongestructureerd op te slaan voorkom je die initiƫle tijdinvestering, maar dat kan bij het zoeken nogal wat missers opleveren. Semantic search brengt kunstmatige intelligentie in, zodat ook b.v. synoniemen worden meegenomen. 6sense van Monster maakt hiervan gebruik, maar ook Actonomy kan deze functionaliteit bijvoorbeeld bieden.

Onderstaand filmpje legt de werking van 6sense uit:

Strategische personeelsplanning

Monster geeft aan dat SeeMore in staat is je huidige bemensing te analyseren en toekomstige personeelstekorten te voorspellen. In feite begeeft Monster zich daarmee richting strategische personeelsplanning. Zo ver is het volgens mij nog lang niet. Buiten het feit dat je huidige organisatie compleet in SeeMore moet hebben staan, kun je geen voorspelling maken zonder dat je een toekomstige organisatie daarin meeneemt, inclusief verloop, bedrijfsstrategie, maatschappelijke ontwikkelingen en diverse andere factoren.

Conclusie

SeeMore is Monster’s antwoord op een aantal problemen waar recruiters tegenaan lopen. In theorie een mooie toepassing. Technisch is alles te realiseren, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Om koppelingen gerealiseerd te krijgen, heb je tijd, geld en vooral medewerking van de betrokken partijen nodig. SeeMore wordt nu door een beperkt aantal bedrijven in Amerika getest. Monsterboard gaf aan dat er nog geen plannen bekend zijn voor Nederland.

Persbericht

Over de Auteur

Tom van der Valk Tom van der Valk is consultant/projectmanager e-HRM bij Blyxum, gespecialiseerd in het toepassen van e-HRM voor in-, door-, en uitstroom van medewerkers.


257 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn