Via deze prachtige site kan je de wereldwijde immigratie zien. Van welk land gaat men nu eigenlijk naar welk land. Met gave visuele effecten en gewoon de leuke cijfers.

Voorbeeld: Nederland heeft 16,78 miljoen inwoners en 992.000 emigranten. Daarvan zijn er 204.000 naar Duitsland gegaan, 130.000 naar Canada, 128.000 naar België en bijna net zoveel naar Nieuw Zeeland als naar Turkije (beide iets boven de 24.000).

Nederland kent ook 1,75 miljoen immigranten (ruim 10% van de populatie), waarvan 195.000 Turken, 187.000 Surinamers, 167.000 Marokkanen en bijvoorbeeld 42.000 Polen. Grappig genoeg kennen we ook 90.000 Nederlanders als immigrant, dat zullen we de remigranten zijn.

De cijfers zijn erg leuk mee te spelen, zo kent China 8,3 miljoen emigranten (waarvan 2,2 miljoen naar Hong Kong) en India 11,3 miljoen emigranten (waarvan 2,1 miljoen naar de VAE, 1,6 miljoen naar de VS, 1,4 miljoen naar Saudie Arabië en zelfs 1 miljoen naar Bangladesh).

Wat je hier mee kan? Behalve dat het leuk is om mee te spelen is het ook iets waar je als internationaal recruiter eens naar kan kijken. Waar gaan mensen nu eigenlijk het liefste heen, mis ik misschien geen landen die blijkbaar heel normaal zij om aan te sluiten. Niet enkel op basis van opleiding en de gebruikelijke verhalen ‘daar is veel talent’, maar ook aansluiten bij de blijkbaar ‘natuurlijke’ stromen van mensen.

Met dank aan Anna Meijer voor de link.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


291 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën