N.a.v. mijn oproep op Rectec van begin dit jaar hierbij het eerste verslag n.a.v. de gesprekken die wij hebben gevoerd met potentiele leveranciers. De eerste van de drie die ik hier presenteer is Ris van Tangram. Het betreft een verslag van mijn ervaringen op basis van een presentatie van ongeveer twee uur. Ik ben en kan op basis daarvan niet volledig zijn en het kan zijn dat ik zaken noem die anders uitgelegd moeten worden dan dat ik ze hier presenteer.

Eerste indruk

Rust, overzichtelijk, eenvoudig in gebruik.

Het is een compleet pakket dat doet wat het moet doen, het ondersteunen van recruitment processen. Omdat wij op dit moment ook werken met Ris heb ik wel erg veel herkenning en dat maakt e.e.a. natuurlijk wel plezierig. Hoewel er ingrijpende veranderingen hebben plaatsgevonden t.o.v. ons huidige pakket, merk je goed dat de software ontwikkeld is vanuit het perspectief van de gebruiker. Wellicht is dat wat ten koste gegaan van functionaliteit, nice to haves en koppelingen, maar Tangram heeft met Ris wel duidelijke keuzes gemaakt.

Belangrijkste functionaliteiten

Database met kandidaten, volledig CRM, matchingsmogelijkheden en alle logische en noodzakelijke koppelingen tussen deze databases. Koppelingen naar social media in de vorm van doorplaatsingen zijn volledig aanwezig evenals multi-posting functionaliteiten via Mimir (maar dan moet je in het geval van Ris nog een separaat abonnement op Mimir afnemen).

Opvallende positieve zaken

Wat me echt opvalt is de workflow die in RIS zit. Zeer overzichtelijk, echt duidelijk wat gebruikservaring betreft. Wat erg mooi van deze workflow is, is dat je in een oogopslag ziet waar knelpunten zitten middels kleur codering en ook om hoeveel knelpunten het gaat. De kans dat er hierdoor kandidaten te lang niks horen, of überhaupt niks horen, wordt hierdoor  tot een minimum beperkt. Dit wordt mede versterkt omdat je  niet alleen per medewerker inzichtelijk kan krijgen wat de status van kandidaten is, maar ook over alle lopende procedures heen.

De koppeling naar het persoonlijk dashboard is verder ook erg fraai, het is echt een dashboard zoals je dat verwacht (ik in ieder geval) overzichtelijk, functioneel en de informatie die je nodig hebt (workflow) staat er op. En dat met een mooie balans tussen functionaliteit en overzichtelijkheid.

Leuke extra’s

Wat erg cool is, is de “dropzone”, een vlak waar je content naar toe kan slepen, documenten, PDF, mail maar ook links. Vervolgens haalt deze “dropzone” middels Textkernel alle relevante info uit de documenten en deze voegt deze toe aan het kandidaat of klantdossier. Wat vervolgens erg fraai is dat de applicatie meteen ontdubbeld en aangeeft op een aantal niveaus, zoals naam, geboortedatum en postcode of er reeds een file met een vergelijkbare kandidaat bekend is.

Nadelen

Nadeel kan zijn dat deze workflow niet volledig te configureren is in de standaard module. Hierdoor bestaat de kans dat, als we ons huidige proces niet volledig in deze workflow kunnen inpassen we dan naar gedeeltelijk maatwerk moeten overstappen.

Er is binnen Ris niet voor gekozen een interne mail-modulen te hanteren, maar gebruik te maken van outlook. Dit maakt het werken volgens een SaaS model wat complexer dan bij een geïntegreerde mail oplossing.

Conclusie

Functionaliteiten van Ris zijn goed en doordacht. In Ris zit eigenlijk alles wat je nodig hebt om je proces te ondersteunen. Het betreft een zeer uitgebalanceerd pakket, waarbij duidelijk keuzes zijn gemaakt tussen functionaliteit en gebruikersvriendelijkheid. Als we er overheen kunnen stappen dat degelijkheid en gebruiksvriendelijkheid het hebben gewonnen van vooruitstrevende functionaliteit,  dan is Ris denk ik een prima keuze.

Komende woensdag een evaluatie van Carerix.

Over de Auteur

Jeroen Bergen Na het mijn studies Personeel & Arbeid en Personeel wetenschappen heb ik reeds in 1998 gewerkt voor een vacaturesite voor ICT professionals. Vervolgens ben ik in 2000 bij Primatch begonnen als HRM consultant. Sinds 2005 ben ik partner binnen Primatch. Ik heb een grote interesse in het functioneel gebruik van nieuwe media en de toepasbaarheid voor het HRM werkveld. Ik ben er van overtuigd dat op dit vlak nog veel te winnen valt. Via Rectec zal ik jullie op de hoogte houden van mijn bevindingen en ontwikkeling op de arbeidsmarkt, het P&O werkveld, arbeidsmarktcommunicatie en andere zaken, waar ik me druk over maak, me verbaas, erger, of enthousiast van kan worden.


1.012 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën