BeKnown niet zo Bijzonder

Door Anja Feijen op 04-07-2011 07:45.

Deze week lanceerde Monster (u weet wel, die van Monsterboard) de nieuwe Facebookapplicatie BeKnown.

Als je het mij vraagt zijn ze rijkelijk laat met instappen, Branchout bestaat al een tijdje en ondanks de populariteit van Facebook waar het op draait legt die het voorlopig nog steeds af ten gunste van LinkedIn. Ik ga daarom een beetje sceptisch aan de slag met BeKnown en irriteer me al direct aan het feit dat het niet werkt in de beveiligde omgeving van Facebook, dat doen ze bij Branchout al beter.

Het is prettig dat je de keuze hebt tussen de Facebookfoto publiceren of een andere. Het uitnodigen van vrienden gaat gemakkelijk en dat is ook wel nodig, want er is nog niemand in mijn netwerk op BeKnown.

Voor de fun zijn er badges, ik vraag me nog steeds af of mensen die solliciteren serieus nemen daar wel op zitten te wachten. Zelf vind ik het helemaal niet passen.

Op het moment van uitproberen lukt het nog om uit LinkedIn te importeren, BeKnown gooit alleen de gegevens door elkaar, met als gevolg dat ik er toch nog handmatig langs moet. Vandaag dacht ik het nog eens te proberen, misschien hebben ze iets verbeterd.

Niet dus, LinkedIn heeft de API dichtgegooid en een import is niet meer mogelijk.


Waarmee het gebruik van een applicatie als deze voor LinkedIn gebruikers direct in waarde afneemt omdat je alles weer moet invullen. Als je al een Monster-profiel hebt kun je je cv importeren en daarmee aan de slag.

Het verschil met LinkedIn en zowel Branchout en BeKnown is nu nog dat je aan kunt geven dat je werkgever vacatures heeft en het is heel gemakkelijk vrienden uitnodigen. Maar, LinkedIn heeft een enorme voorsprong in Nederland en ze maken het er door het dichtgooien van de API niet gemakkelijker op. Op de Social Recruitment Conference gaf Monster aan dat Facebook vele malen groter was dan Linkedin (zelf in Nederland heeft Facebook meer leden dan Linkedin) en dat men op deze manier dus veel meer bereik zou genereren. Ook gaf men aan dat het voor bedrijven veel eenvoudiger was om vacatures te posten, en gratis i.t.t. Linkedin. Echter is het maar de vraag of dat bereik realistisch is en die postings gratis zullen blijven.

Ik ben benieuwd of BeKnown het gaat redden, ik ben er niet van overtuigd.

Over de Auteur

Anja Feijen Ik ben… Anja Feijen. En ook nog: Vrouw. Moeder. Tante, Bookcrosser. Nieuwsgierig. Energiek. Opstarter, Verbinder. Kennisdeler. Enthousiast. Eigenwijs. Uitbundig. www.anjafeijen.nl


359 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën