LinkedIn refferal engine

Door Anja Feijen op 23-06-2011 23:45.

LinkedIn meldt deze week dat er de Refferal Engine er aankomt. Het wordt nu nog in beta getest, maar ze zijn er bij LinkedIn zeker genoeg van om de aankondiging te doen.

Plaatst een organisatie een vacature, dan zullen medewerkers die op LinkedIn een profiel hebben een update krijgen en geschikte kandidaten kunnen aanmelden, die direct op eisen gescreend worden door de tool. Zo zet je als organisatie je social kapitaal op een eenvoudige wijze in.

Wat het gaat kosten en vanaf wanneer het precies in gebruik genomen kan worden is nog niet in de LinkedIn informatie terug te vinden. Afhankelijk van die kosten zou het weleens een mooie tool kunnen zijn om te bezuinigen op je wervingskosten. Tenminste… als je medewerkers op LinkedIn een profiel aanmaakten en een stevig netwerk hebben.

Bijzonder feitje, David Hahn, de vice president product management van LinkedIn heeft geen profielfoto op zijn LinkedIn profiel.

Over de Auteur

Anja Feijen Ik ben… Anja Feijen. En ook nog: Vrouw. Moeder. Tante, Bookcrosser. Nieuwsgierig. Energiek. Opstarter, Verbinder. Kennisdeler. Enthousiast. Eigenwijs. Uitbundig. www.anjafeijen.nl


253 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën