Hipsters hippe recruitment

Door Bas van de Haterd op 14-06-2011 07:30.

De ‘war for talent’ is nergens zo sterk als in San Fransisco als je de verhalen mag geloven. Start ups te over die allemaal diezelfde top talenten zoeken.

Apple betaald eigen personeel nu al 10.000 dollar voor een referral. Nog steeds minder dan een W&S bureau krijgt, maar een grote incentive. Hipster heeft een wervingsactie bedacht die helemaal past bij de naam van het bedrijf, zo schrijft de New York Times. Nieuwe starters krijgen 10.000 dollar (dus een start bonus), een jaar gratis bier, een fiets, skinny jeans, een strikje, een paar laarzen en een service die je snor bijknipt.

Misschien dat dit allemaal erg overdreven lijkt, dat doet het mij eigenlijk ook wel. Echter is het wel iets waarmee men de media weet te halen en het resultaat mag er zijn.

Sinds vorige week woensdag hebben 240 mensen zich gemeld, van o.a. grote bedrijven als Google, Twitter en Salesforce. Ongeveer de helft waren marketeers en sales mensen, 40% programmeurs en 10% worden door de CEO omschreven als uitzonderlijke talenten. Via bureaus hadden 20 kandidaten ons tonnen gekost, aldus de directeur, nu doen we het voor niets.

Het leuke aan deze actie vind ik is dat het ook nog in lijn is met ‘het bedrijf’, dat men hip probeert in ‘overdrive’ te zetten.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


246 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn