Facebook krimpt?

Door Bas van de Haterd op 13-06-2011 17:54.

Huh? Wat? Is het echt zo? Misschien wel. De signalen van Inside Facebook zijn er in ieder geval. Facebook groeit nog wel wereldwijd, met 11,8 miljoen mensen in mei. Dat is natuurlijk meer nieuwe leden dan… Hyves leden heeft bijvoorbeeld. Echter is de groei afgenomen van 13,9 miljoen een maand eerder (maart) en gemiddeld zo’n 20 miljoen per maand (meer dan Nederland inwoners heeft) gedurende vorig jaar.

Nu is mindere groei geen krimp, maar er is ook krimp te melden. In de USA is het aantal Facebook accounts met bijna 6 miljoen afgenomen. In Canada met 1,52 miljoen (9% van het totaal) en ook in de UK, Noorwegen en Rusland is er een afname van honderdduizenden accounts te zien.

Dit waren allemaal landen die het eerste waren in de adoptie van Facebook. Nederland groei nog steeds als kool.

Inside Facebook meldt dat gemiddeld genomen de groei stagneert als een land 50% van de bevolking heeft die een Facebook account heeft. Niet geheel onlogisch op zich. Nederland heeft dus nog even te gaan met zijn 4,3 miljoen nu.

Mogelijk dat dit mede veroorzaakt wordt doordat Facebook de inactieve accounts aan het verwijderen is. Dat zou op zich natuurlijk iets positiefs zijn, rotzooi opruimen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


588 views | Reageer (4 reacties)