Google Chrome en Apple’s Safari rukken langzaam verder op als het gaat om het gebruik van Browsers in Europa, zo meldt Emerce. Het oppermachtige Microsoft Internet Explorer is nog steeds de grootste, maar heeft een marktaandeel van 40%, daar waar dat ooit veel, veel hoger was. Firefox daalt iets, maar is nog de nummer 2 browser. Google Chrome is in een jaar tijd bijna verdubbeld (tot ruim 12%) en Safari van Apple zit iets boven de 8%.

Interessant is vooral ook de vergelijking van het gebruik van browsers gedurende de verschillende uren van de dag. In andere woorden: vanaf werk en thuis.

Het aandeel IE daalt met 6%. Het is duidelijk dat veel mensen enkel IE gebruiken omdat het moet, niet omdat men dit wil.

Recruitment implicaties

Wat moet u hier nu mee? Het zegt eigenlijk niet heel veel, behalve dat meer dan ooit het belangrijk is om analytics op orde te hebben. Weet vanaf welke browser uw bezoekers komen en test uw site in deze browsers.

Het feit dat IE nog ‘slechts’ 40% marktaandeel heeft wil niet zeggen dat het niet 80% van uw verkeer kan genereren. Wel is het belangrijk om te realiseren dat verschillende browsers door dezelfde mensen worden gebruikt. Kijk vooral ook of uw ATS goed werkt in de verschillende browsers. Het zal niet de eerste keer zijn dat de site er goed uit ziet, maar de sollicitatie-applicatie crasht als je hem in b.v. safari opstart.

De browsermarkt wordt steeds diverser, zorg dat u iedereen die bij u wilt solliciteren de mogelijkheid geeft, technisch gezien dan.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


197 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn