Vorige week had Monsterboard de Monster winkel in Amsterdam. Vandaag zijn de resultaten bekend van deze offline actie en die wilde ik even met jullie delen.

Zo’n 250 mensen hebben gedurende deze week hun CV laten checken bij de winkel. Deze groep was van jong tot oud en uit het hele land. Er waren zelfs Brabanders naar Amsterdam gekomen voor een CV check. De 250 mensen gedurende de week zorgde voor een goede doorstroming, voldoende tijd mensen echt te helpen en toch geen lange rijen in de winkel, aldus de mensen van Lifebrander die de checks deden. Eén van de meest voorkomende verbeterpunten was het opnemen van een verwijzing naar je Linkedin profiel in je CV.

Een typisch voorbeeld gesprek is met een kandidaat die tussen twee baan-gedachten hinkt. Twee type banen die hij ambieert. De oplossing is redelijk eenvoudig, maar twee CV’s, één voor elke functie. Ook het toevoegen van persoonlijkheid is iets dat nog wel eens ontbreekt. Als je bijvoorbeeld uit de detachering wilt is het goed om aan te geven dat je loyaal bent en van commitment houdt.

Belangrijkste lijkt te zijn om een ander paar ogen, vooral van mensen die er verstand van hebben, naar je CV te laten kijken.

Monsterboard geeft aan dat het helpen van mensen naar een baan kern blijft van hun beleid en men dus meer monster meetups zal organiseren.

Onderstaande video is een korte impressie van de Monsterboard CV store week

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


297 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën