Woensdag schreef ik al dat conferenties, zoals The Next Web, hele mooie gelegenheden zijn om te werven. Je kan dat, als je het niet opdringerig doet, heel erg goed na je presentatie doen. Booking.com pakt het iets anders aan. Die nemen een stand met als enige doel: we’re hiring.

Men heeft leuke ‘hotel key cards’ gemaakt met apply now at www.booking.com/jobs erop.

In bijgaand interview (van anderhalve minuut) legt Erica Gasparini (IT coördinator) uit waarom ze het doen en dat het eigenlijk altijd een goed rendement meebrengt.

Slim is dat ze dus naar de events gaan waar de doelgroep is. In dit geval vooral online marketeers en SEO mensen die men zocht, maar b.v. ook ‘heavy tech’ conferenties. Het aantal geïnteresseerde personen is altijd voldoende om een degelijk rendement te halen. Tevens is het niet opdringerig zoals veel W&S bureaus (waar ik juist vaak klachten over hoor van kandidaten) die er enkel met wat consultants rondlopen. Men heeft een stand en laat de geïnteresseerde partij naar hen komen. Ja, dat kost iets meer, maar ze doen ook geen afbreuk aan hun reputatie daardoor.

Booking.com interview from Bas van de Haterd on Vimeo.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


165 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën