The Next Web is een jaarlijkse conferentie waar heel veel (zeg praktisch iedereen) uit de online wereld samenkomt. Eén van de wereldwijde top events over de online ontwikkelingen. Als je dan daar mag presenteren, zoals Wooga.com (een Europese Zynga) kan je dat perfect inzetten voor werving, mits je dat niet opdringerig doet. Wooga had op de laatste slide een ps staan: we zoeken nog mensen.

Natuurlijk komt dit vaker voor. Ik zat ooit in de zaal toen iemand van Reed Business zei: oh, en als je enthousiast bent over onze visie, we zoeken nog mensen, dus bezoek even onze award winning recruitmentsite (ze hadden net Digitaal-Werven gewonnen). Het voordeel hiervan: je zit in de doelgroep en als je het goed doet, is het totaal niet storend. Volgens mij is dit social recruitment ten top. Je laat de juiste mensen (niet de recruiter) op een plek waar de doelgroep is laten vallen dat je collega’s zoekt, na als het goed is een inspirerend verhaal waar mensen van kunnen denken: daar heb ik iets mee… of niet.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


168 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën