Google +1De “Like” knop van Google heet “+1”. Hiermee kun je pagina’s aanbevelen bij je vrienden. Grotendeels vergelijkbaar met de werking van Facebook. Je aanbevelingen verschijnen uiteraard niet op Facebook, maar bij de zoekresultaten op Google. Maar er zijn belangrijkere verschillen.

Momenteel verkeert Google +1 nog in een experimenteel stadium. Om er gebruik van te kunnen maken, moet je beschikken over een Google account en je aanmelden voor het experiment.

Google +1 experiment

Vervolgens verschijnen de “+1” knoppen bij zoekresultaten op de Engelstalige site Google.com.

Google +1 knop 1Google +1 knop 2

De +1’s die door je vrienden zijn uitgedeeld, verschijnen zowel bij de organische zoekresultaten en de Google Adwords advertenties. Momenteel zijn er nog geen knoppen beschikbaar die je zelf op je site kunt plaatsen, maar het zal niet lang duren voordat de +1 knop embedded of via plugins en toolbars aangeboden wordt.

+1’s beïnvloeden de kwaliteit en plaatsing van Adwords advertenties niet, maar Google heeft aangekondigd dat ze wel een rol gaan spelen in de ranking van de organische zoekresultaten. In hoeverre het gaat om het absolute aantal +1’s of het aantal +1’s binnen je netwerk (social search), is nog niet bekend.

Conclusie

Of Google +1 succesvol gaat zijn, is afwachten. Google’s pogingen om binnen social media een rol van betekenis te krijgen, eindigen meestal zonder resultaat. Weinig mensen zijn “Google-vriendjes”. Als je dat vergelijkt met het aantal mensen dat “Facebook-vriendje” is, lijkt +1 gedoemd te mislukken. Maar Google heeft een troef in handen: zodra de ranking van zoekresultaten wordt beïnvloed, zal het promoten van Google’s +1 een standaard onderdeel van SEO uit gaan maken.

Over de Auteur

Tom van der Valk Tom van der Valk is consultant/projectmanager e-HRM bij Blyxum, gespecialiseerd in het toepassen van e-HRM voor in-, door-, en uitstroom van medewerkers.


228 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën