Plaatje: www.destinationbeauty.nl

Na het oppoetsen van het CV is er nu een ‘nieuwe trend’ in de VS: het oppoetsen van het lichaam voor een sollicitatie. Steeds meer werkzoekende mannen, vooral de wat oudere, gaan naar de plastisch chirurg. Het zou hier volgens de Amerikaanse associatie voor plastisch chirurgen gaan om oudere mannen die werkzoekend zijn.

Met name het aantal Facelifsts en liposucsies nemen toe, maar ook oog- en neuscorrecties. De oudere mannen zijn ban dat ze niet kunnen concurreren met de jongere, beter uitziende, kandidaten.

Ergens een hele enge situatie natuurlijk, hoewel ik het ergens ook wel kan indenken. Uiterlijk speelt een grote rol bij sollicitaties, daar ben ik van overtuigd. Juist vanwege de manier waarop we solliciteren met een paar gesprekjes waarin we denken een goede keuze te kunnen maken.

In Nederland is dit volgens mij nog niet echt aan de gang, hoewel ik best kan geloven dat sportscholen ook profiteren van sollicitanten. Ik ben benieuwd, recruiters van Nederland, onderbewust, hoeveel speelt uiterlijk mee?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.310 views | Reageer (1 reacties)
  • Olga Storm

    Het gaat niet zozeer om het uiterlijk in de zin van hoe leuk iemand is om te zien, maar een verzorgd uiterlijk vind ik zeker wel belangrijk. En natuurlijk let je er wel op, het is per slot van rekening het eerste wat je ziet. Als je dat uit wilt sluiten, er is een mooie anekdote over een orkest dat aspirantleden achter een gordijn laat auditeren. Dan gaat het echt alleen om de muziek en niet om het plaatje!


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn