De review van Werken bij Stedin was niet mals. De ideeën waren op zich goed, de uitvoering was erg slecht. Het voordeel van die combinatie is dat je makkelijk kan verbeteren, toch? Een blik op wat er met al het gratis advies is gedaan.

Het mooie de vorige keer was dat er eigenlijk niets below the fold viel. Dat is inmiddels wel anders, er is meer informatie op de homepage bij gekomen. Meer is niet per definitie beter zoals we wel weten. De pay off is nog steeds hetzelfde, onbegrijpelijk en als je er niet werkt denk ik niet dat iemand het begrijpt. We houden de randstad in beweging… daarbij denk je echt aan een gas en electra transportbedrijf, toch?

Grote kritiek de vorige keer was ‘de gezichten van Stedin’ die vaak niet eens een gezicht hadden (geen foto) en soms onleesbare PDF’s als referenties. Daar is nog steeds he-le-maal niets aan gedaan. Dit stukje amateurisme is zo makkelijk op te lossen, maar blijkbaar teveel moeite.

Vacatures

Bij de vacatures ontbreken nog steeds de korte profielen. Ik blijf erbij, iedereen weet toch wat een Coördinator Elektriciteit voor het District Ondersteuningspunt doet?

Wel valt op dat er nog maar 2 recruiters staan, Jan Willem Marbus is blijkbaar vertrokken en niet vervangen. Wel goed dat ze die dan van de site halen.

De verfijning lijkt nog verder verbeterd te zijn, men geeft namelijk ook aan welke categorieën er nog meer zijn, maar nu 0 vacatures hebben en die kan je niet selecteren. Dat was niet eens mijn suggestie, maar wel een verbetering.

De vacatures staan nog steeds in een frame (jammer, daar gaat je SEO) en nog steeds is er geen melding gemaakt welke documenttypen ze wel en niet accepteren (dat is toch een eitje). Ook accepteert hij dus nog steeds geen ODT bestanden (Open Document)… dus dat kan je gewoon vermelden volgens mij.

En tot overmaat van ramp moet je nog steeds instemmen met het bewaren van je gegevens, zonder dat je weet voor hoe lang, hoe je ze uit het systeem kan krijgen en noem het maar op om te mogen solliciteren.

Het PDF’je met bouw je eigen netwerk is gelukkig wel van de site verdwenen.

Conclusie

Stedin heeft niets gedaan met de review en de site bijna niet aangepast, ondanks de toch behoorlijke blunders die erin zitten. Gratis advies is niet voor iedereen weggelegd.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


604 views | Reageer (0 reacties)