De komende tijd zullen we regelmatig eens een blik werpen op wat bedrijven allemaal doen met de gratis adviezen die ze hier op RecTec krijgen. Recentelijk werd ik gevraagd door één van de partijen of het me was opgevallen hoeveel van mijn kritiek was opgelost. Op zich leuk om naar te kijken, dus gaan we een reeks websites weer eens een bezoekje brengen. Uiteraard blijf ik van mening dat je me beter vooraf kan inhuren zodat je deze fouten kan voorkomen en daarna kan bouwen aan een betere site, in plaats van na een review puin moeten ruimen, maar vooruit. Dit stuk is gebaseerd op mijn kritieken in de originele review.

Inmiddels wel een persoon op de site, werner over ict bij Equens. Dat maakt het al iets menselijker, maar de spotlight items, die zo mooi centraal staan, hebben nog steeds niets te maken over werken bij Equens.

Nog steeds staat in het menu boven ‘werken bij equens’, daar zit je al. Geen vacatures te vinden in het top menu, daarvoor kom je er toch? Hier is niets mee gegaan.

Bij de arbeidsvoorwaarden staat ook nog steeds in de testimonial eronder de naam, maar geen functie. Ook niets mee gedaan.

Nog steeds kom ik ook nergens iets tegen over het sollicitatie-proces. Tenminste, ik zie er geen kopje over. Spijtig, ook met deze suggestie is niets gedaan.

De vacatures dan. Ze laden erg traag dit keer, geen idee of het systeem nu een storing heeft of gewoon traag is.

De lay out ziet er nog steeds niet uit. Wel iets dat goed opgepakt is, is dat er nu de recruiter naast vermeld staat. Je moet dat wel zelf inzien (er staat boven Equens recruitment, ik had nog ergens de functie recruiter of senior recruiter erbij gezet), met foto en alles. Dus… dat heeft men keurig opgepakt.

Ook heeft men de functiegebieden (IT of Overig) weggehaald. Weer een vinkje, want dat was bij dit bedrijf echt heel slecht.

De job alert heeft nog steeds niemand serieus naar gekeken. Je kan prachtig vacatures selecteren op functie gebied (logisch, hoewel ik benieuwd ben of dit goed werkt, of dit goed wordt ingevoerd), maar ook op land. Ik ben benieuwd of Equens wel eens vacatures heeft op de Cocoseilanden of Finnland (met dubbel N). Volgens mij zijn ze echt alleen actief in Nederland en Duitsland. Daar ga je heel teleurgesteld worden als je daar een alert op instelt.

Het solliciteren via Linkedin is nog steeds op de amateuristisch (en niet werkende) manier van je URL van je Linkedin profiel erin hangen. Niet gewoon met de API. Er staat nu wel dat je je naam in mag vullen, dan zoekt hij. En dat werkt nog ook. Helaas gaat het bij het uitlezen weer volledig mis, want het is volkomen nutteloos. Mijn werkervaring wordt niet uitgelezen, ik moet toch nog een CV aanhechten.

De privacy statement is wel aangepast n.a.v. mijn kritiek van de vorige keer! Heel goed! Er staat nu de zin bij:

Alle gegevens worden direct verwijderd uit onze database zodra je daarom verzoekt. Dit kan door te replyen op de bevestigingsmail die je ontvangt.

Zo hoort het, en nog sollicitantvriendelijk ook.

Conclusie

Equens heeft ongeveer de helft van het aantal suggesties opgepakt. Dat wat volgens mij het makkelijkste aan te vullen is, namelijk informatie bieden, is niets mee gedaan. Dat is jammer. Wel heeft men een paar kleine dingen doorgevoerd die heel prettig en netjes zijn, zoals meer gezichten, contactgegevens van de recruiter en een verbetering van het privacy statement.

Het solliciteren via Linkedin vind ik nog steeds een IT bedrijf onwaardig (wat Equens toch is) en ook over de job alert is volgens mij nog niet nagedacht. Dus verbeteringen, maar nog steeds genoeg werk aan de winkel.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


466 views | Reageer (0 reacties)