Toekomst van jobboards?

Door Bas van de Haterd op 02-03-2011 08:07.

Afgelopen vrijdag schreef ik over een iets vernieuwender jobboard, namelijk dat van Stack Overflow. Deze van oorsprong op IT’ers gerichte Q&A site koppelde aan zijn profielen (CV’s) de gegeven antwoorden in de Q&A. Een waardevolle toevoeging als je het bekijkt vanuit personal branding en profilering. Een waardevolle toevoeging ook voor recruiters, tenminste, de recruiters die echt de beste persoon willen binnenhalen en verstand hebben van het vak waarvoor ze werven, in dit geval IT. Dat kan natuurlijk op veel meer plekken en met o.a. Quora kan dat mogelijk ook op de algemene jobboards.

De CV databanken zijn al jaren één van de grootste melkkoeien van de algemene jobboards. De vraag is hoe die blijven vechten tegen Linkedin, want daar heb je op zich veel meer aan als werkzoekende. Je kan natuurlijk integraties maken, maar waarom zou een werkgever nog gaan betalen voor een Linkedin profiel op een jobboard, als dat toch open staat?

Een mogelijk voordeel dat de jobboards hebben boven Linkedin is het feit dat ze veel ‘opener’ kunnen zijn dan Linkedin. Of eigenlijk, dan Linkedin is / wil zijn. Linkedin heeft ook zijn eigen Q&A sectie, al heel lang. Daarmee geven ze wel aan ‘best answers in’ (wat op zich een leuke profiel pimp is), maar niet welke antwoorden allemaal gegeven zijn. Ook is Linkedin Q&A niet super actief. Het koppelen met b.v. Q&A van Quora, maar ook andere Q&A sites zou een mogelijk interessante eerste stap kunnen zijn voor het upgraden van CV’s op Monsterboard of NVB.

Het is zomaar één kleine dienst die iets van waarde toevoegt. Natuurlijk kan Linkedin dat ook, maar die zijn meestal niet zo van het samenwerken. Wat zouden nog meer interessante zaken kunnen zijn waarmee je een CV profiel op een jobboard kan upgraden?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


487 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën