Linkedin kom binnenkort ook uit in de Nederlandse taal. Dat wil zeggen dat je je profiel dus op ‘Nederlands’ kan zetten en daar bijvoorbeeld een Engelstalig profiel naast kan hebben. Dan ben je meteen van de vraag af: moet ik mijn profiel Nederlands of Engelstalig maken. Beide kan dan dus en je kan dat aan elkaar relateren (zodat je geen twee profielen hoeft te hebben).

Dat blijkt uit een vacature die Linkedin momenteel heeft staan op haar eigen site. Men zoekt (tijdelijk) een Nederlands sprekende professional in Mountain View om de Nederlandse vertaling te controleren. Duur van deze opdracht: 16 weken. Dus binnen een maand of 4 à 5 (afhankelijk hoe snel ze zo iemand vinden, maar met de werkloosheid in de VS zal dat wel heel snel zijn) kunnen we onze profielen meertalig opstellen met Nederlands als één van deze talen.

Met dank aan Remco Janssen voor de tip.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


2.083 views | Reageer (8 reacties)
 • Pingback: Tweets die vermelden Linkedin snel in het Nederlands | RecTec -- Topsy.com()

 • Michel

  Van de vraag of je je profiel Engels of Nederlands moet maken ben je al veel langer van af. Je kan al lang Nederlands en Engels profiel vertonen vanuit 1 profiel. De enige wijziging die doorgevoerd gaat worden is dat de Engelse LinkedIn terminologie (current, skills, etc) ook in het Nederlands vertoond gaan worden in de Nederlandse profielweergave.

 • Nou, niet bepaald. Want je kan nog niet in het Nederlands zoeken omdat men officieel de Nederlandse taal dus nog niet ondersteunde. Dat kan straks dus wel, dus kan je ook daadwerkelijk twee WERKENDE profielen maken.

 • Michel

  Dat zeg ik. Ik reageerde alleen op je opening dat twee profielen niet mogelijk is.

 • Goed, speciaal voor jouw zal ik voortaan de woorden werkend en nuttig meenemen aangezien het blijkbaar niet duidelijk genoeg is dat dat geïmpliceerd is.

 • Michel

  Mijn reactie vat je volgens mij verkeerd op. Ik begrijp de irritatie niet.

 • Wat Michel zegt klopt, je kunt een Nederlands en een Engels profiel maken. Volgens mij is dat voor zoekmachines bedoeld, ofwel zo’n voorvoegsel als nl of iets dergelijks in de url. Enfin, dit betekent niet alleen dat de profiel op Nederlands gezet kan worden, maar de gehele site. Alle functionaliteiten dus, anders zouden ze niet zo grondig te werk gaan (er staan nog meer vacatures voor Nederlanders).

 • Nu is het dan zo ver: LinkedIn is nu beschikbaar in het Nederlands.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08landmacht_tram_03landmacht_tram_06

Categoriën