Stel, je bent een organisatie die op zich wel kritisch is op wie je aanneemt, maar aan de andere kant geen super duidelijke profielen werft. De politie bijvoorbeeld. Immers voor de ‘gewone agent’ is het niet zo dat er een uitgebreid profiel aan demografische factoren (juist niet) of opleidingrichtingen ligt.

Hoe trek je dan mensen aan? Want hoewel de politie op zich een hele nuttige functie vervult zitten ze in de hoeken waar de klappen vallen. Vroeger was agent een eerbaar beroep, maar het respect is behoorlijk verdwenen. Ook is het salaris ver, ver achtergebleven bij de rest van Nederland. Politie Amsterdam-Amstelland experimenteert nu met iets nieuws: sollicitatietraining. Op zich een leuke manier om mensen binnen te krijgen. Hoewel de arbeidsmarkt aantrekt zijn er nog steeds meer dan genoeg groepen die er buiten vallen en hier behoefte aan hebben. Als je die groepen op een laagdrempelige manier wilt bereiken kan dit een heel goed instrument zijn. Ik ben benieuwd naar de resultaten, maar ik vind het gewoon leuk gevonden. Je bereikt je doelgroep (werkzoekenden) op een hele leuke, laagdrempelige manier.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


430 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn