IBM bestaat 100 jaar en heeft een prachtige video gemaakt (in mijn optiek) over hun historie. Hij is wat lang (bijna een kwartier), maar dit is corporate storytelling. Dit is het verhaal van het bedrijf vertellen en trots zijn op je roots. Een mooie video over 100 jaar IBM, op een mooie manier in beeld gebracht.


Opvallend overigens dat men geen woord rept over MS DOS (wat natuurlijk ook door IBM in de wereld is gezet, maar uiteindelijk uitgroeide tot Microsoft). Maar zoals een IBM’er me recent vertelde: onze miljoenen investeringen in Open Source elk jaar beschouwen we als boete doening voor het feit dat we Microsoft ooit in het zadel hebben geholpen…

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


142 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën