Nieuwe tool: Linkedin Maps

Door Bas van de Haterd op 25-01-2011 14:14.

Linkedin heeft sinds vandaag een hele mooie tool om netwerken te visualiseren. Voor mij ziet dat er zo uit.

Leuk is om te zien dat ik ze ook echt allemaal een apart label kan geven. Een aantal partijen van ex collega’s of studenten die duidelijk geclusterd zijn. Oranje en Paars zijn bij mij redelijk één volgens mij, dat loopt er in elkaar over.

Opvallend is ook hoe mijn ‘ondernemerskring’ (ik doe regelmatig wat met ondernemers en investeerders) toch ook volledig geïntegreerd is met mijn online marketing kring. Meer dan ik verwacht had. Juist bijzonder is het dan weer om te zien dat mijn ex-media plaza collega’s, waarvan je zou verwachten dat ze helemaal in de online marketing wereld zouden zitten dat toch niet echt zitten qua connecties.

De twee kleine blauwe plukjes aan de onderkant is één van te definiëren als familie en de ander als vrienden. Het blauwe plukje helemaal links dat weg wil zijn mijn ex Broadbean collega’s, dus de Engelse tak van mijn netwerk. Grappig dat daar een aantal verbindingen ook weer in zitten, zoals Matthew die afgelopen november sprak op Digitaal-Werven en daar de nodige Nederlandse contacten aan over heeft gehouden.

Al met al een erg leuke tool om te zien hoe je netwerk met elkaar interacteert.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.290 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën