Een prachtige TED talk van de curator van TED zelf, Chris Anderson over waarom web video ons beter in ons werk maakt.

Kort samengevat, we worden beter doordat anderen ons observeren, daar voldoende uiting aan gegeven wordt en er een wens is om beter te worden. Doordat we zien wat de absoluut beste mensen in een bepaald vak doen gaan we dat imiteren en verbeteren. Doordat anderen ons laten zien wie de beste zijn (door ratings en reviews) kunnen we leren van de aller besten in de wereld. Dit geldt natuurlijk voor kunst en cultuur, maar ook bijvoorbeeld in de wetenschap of biologie. Opvallend hoeveel daar nog te winnen is. Hoe zal jouw vakgebied veranderen en hoeveel beter kunnen de mensen in jouw bedrijf worden via webvideo?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


112 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn