In november van het afgelopen jaar schreef ik al een stukje ‘doe mij een iPhone app‘. Zeker in recruitmentland is de iPhone en de apps nu hot, terwijl in de rest van de wereld deze hype al weer ‘over’ is en we terug zijn naar business as usual. iPhone is één van de besturingssystemen (officieel ios), maar zeker niet de enige waar je op moet letten.

In november was volgens één onderzoek Android het Iphone Operating System (ios) al voorbij, als je kijkt naar wereldwijd gebruik. In Amerika lijkt was dit nog niet het geval. Daar is Nokia met Symbian nooit een hele grote speler geweest en lagen de aandelen anders. Wel blijkt Android nu bijna de iPhone te hebben ingehaald.

De blackberry’s zijn redelijk ingestort, tenminste, in Amerika. In Nederland hoor ik juist een enorm blackberry gebruik onder jongeren, scholieren.

De moraal van dit verhaal? Eigenlijk alleen dat je verdomd goed moet bekijken wat je nu eigenlijk wilt. Als je met apps gaat werken, denk dan goed na welke devices je doelgroep gebruiken, bijvoorbeeld door in je analytics te kijken naar het sitebezoek. Staar je in ieder geval niet blind op wat allerlei belanghebbende guru’s je vertellen over dat de iPhone zo geweldig is en voor de helft van het mobiele internet verkeer zorgt. Het gaat immers ook om het aantal mensen dat je bereikt, niet alleen dat die paar mensen 1.000 keer terugkomen.

Nu is het afwachten tot de makers van nieuwe devices iets creatiever worden met hun namen, hoewel, dan kan de BBC er geen mooie sketches meer van maken….

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


270 views | Reageer (2 reacties)
  • Pingback: Tweets die vermelden Android haalt iPhone bijna in | RecTec -- Topsy.com()

  • Pieter

    Android gaat de ‘standaard’ worden onder de smartphones. Zeg maar de ‘windows’ onder de smartphones. Maar netzoals microsoft rekening moet houden met de HP’s en Acers, om een besturingssysteem te ontwikkelingen die op elke computer draait. Moet Google rekening houden met de verschillende hardware/telefoon leveranciers die android gebruiken als besturingssysteem. Dit integenstelling tot Apple die met iOs en de iPhone de unieke combinantie tussen hun hard- en software tracht te bereiken.

    Kortom, is windows groter dan mac? Ja..! Vinden de mensen in cupertino (apple) dit erg? Absoluut niet en dat is ook niet het gene wat S. Jobs voor ogen heeft! Zullen ze het erg vinden dat de android waarschijnlijk groter gaat worden dan iOs? Nee, vul maar in….!


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën