Hyves vacatures

Door Bas van de Haterd op 29-12-2010 07:57.

Op Emerce een kort interview met Sander Poos van Vacaturekrant.nl. Voor wie dat niet meteen iets zegt, de vacaturesite van de Telegraaf een aanverwante onderdelen met een schrikwekkende 6.800 vacatures momenteel (ter vergelijking: NVB zegt er 21.500 te hebben).

Aangezien Hyves natuurlijk sinds kort eigendom is van TMG ligt het dus voor de hand dat deze gaan samenwerken met Vacaturekrant, dat ook van TMG is. Hier spreekt Sander Poos dan ook over, waarbij hij aangeeft dat er echt op korte termijn al concrete zaken te verwachten zijn.

Hij geeft in het interview aan dat men wil kijken naar het ‘referral hiring’ het netwerken, het ons kent ons systeem en dat willen combineren met het juist matchen van vraag en aanbod. “Daar waar wij goed zijn in het vraag en aanbod is Hyves goed in het network, het social network en die combinatie zou wel eens een heel verrassende kunnen zijn”.

Volgens mij zijn de twee matig tot eigenlijk niet verenigbaar. Want juist het vraag en aanbod gebeuren staat haaks op referral hiring. Je zou zelfs kunnen stellen dat degene die hun referral hiring niet op orde hebben terecht komen bij een vacaturebank. Die zouden dan nu weer terug het netwerk in gaan? En daar wil TMG dan ergens nog iets aan verdienen?

Volgens mij is deze twee werelden combineren waarbij de Hyver (want dat is in deze de belangrijkste persoon) het ook nog interessant vind bijzonder moeilijk. Dat niet alleen over een paar maanden bedacht hebben, maar ook nog eens live hebben, met alle details goed doordacht (want het zit bij deze in de details)… Ik vrees het ergste.

Eén ding is zeker: in 2011 zal er het nodige te doen zijn rondom Hyves en arbeidsmarktcommunicatie en vacacatures. Of het allemaal even positief is betwijfel ik. Persoonlijk hoop ik dat Hyves de lead neemt en zijn poot regelmatig heel erg stijf houdt, want in Hyves heb ik wel vertrouwen, maar van TMG heb ik nog zelden iets positiefs online zien komen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.281 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08