Twee HRM studenten zoeken een afstudeeropdracht via een youtube video.

Mijn conclusie: leuk idee, matig concept, niet goed uitgewerkt. Matig concept omdat ik niet weet waarom ze er met z’n tweeën staan, wat ze nu voor soort opdracht zoeken of dat je ze ook los een opdracht aan zou kunnen bieden. De uitwerking, hoewel kort en daarmee kijk je het af, heeft niet heel veel om handen. Als je in de video zegt dat je goed bent in creatieve oplossingen moet je dat ook in de video laten zien wat mij betreft.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


549 views | Reageer (3 reacties)
 • Pingback: Tweets die vermelden HRM studenten zoeken afstudeeropdracht via video | RecTec -- Topsy.com()

 • Marjolein van Gog

  Hallo allemaal,

  Frank Deuring en ik zoeken inderdaad een afstudeeropdracht en hebben hiervoor dit filmpje opgenomen. Wanneer wij solliciteren sturen wij onze motivatiebrief, cv en het filmpje. Het filmpje is niet bedoeld om iets toe te voegen aan ons cv, maar een manier om alvast kennis met ons te maken en te laten zien welke personen er achter de brief zitten. Deze manier van solliciteren leek ons een leuk en nieuw idee waardoor wij ons kunnen onderscheiden van anderen kandidaten. Een introductiefilmpje sturen wanneer je solliciteert, vinden wij juist creatief!! Ook krijgen wij veel complimenten binnen van verschillende organisaties.

  Groetjes,

  Marjolein & Frank

 • Dag Marjolein,

  Omgaan met kritiek is ook één item dat je van de lijst van vaardigheden af kan strepen dus.

  Volgens mij spreek je jezelf meteen tegen, het is niet bedoeld om iets toe te voegen aan het CV, maar wel om te laten zien welke personen er achter zitten. Dan voeg je toch iets toe?

  Zoals ik al zei: ik vind het niet creatief, een video sollicitatie als zodanig bestaat nu al zoveel jaar. Maar je maakt in ieder geval duidelijk wat je met creatief bedoeld, en dat dat heel anders is dan wat ik daar onder zou laten vallen. Vergelijk het met Francine, die zichzelf niet overdreven creatief vindt, en dan zie je het verschil denk ik: http://www.rectec.nl/2010/09/28/nederlandse-video-cv/

  Wat je er mee doet moet je zelf weten, ik geef een stukje goedbedoeld advies, als ik deze video binnen zou krijgen bij een CV zou je bij mij minpunten scoren als ik eerlijk ben.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën