Geen DWI op 15 december

Door Bas van de Haterd op 29-11-2010 11:33.

Aangezien we het hier aankondigden moeten we het hier ook afkondigen. Dutch Work Innovation 4 zal op 15 december geen doorgang vinden.

De reden hiervoor is eenvoudigweg een gebrek aan inschrijvers. Op dit moment zo’n 25 en voor een event met zo’n mooi programma (al vind ik dat vooral zelf blijkbaar) vond ik dat veel te weinig.

De reden hiervoor? Dat laat zich raden. Misschien is de timing verkeerd (midden december is niet ideaal), misschien is de dag verkeerd (woensdag blijkt ineens weer een vaste mamma- pappadag), misschien is het programma wel niet zo goed als ik dacht. De vorige keren kregen we, terecht, kritiek dat het niet echt innovatief is. Het probleem is dat als je dan echt iets innovatiefs doet zoals Crowdsourcing (volgens mij iets dat echt in de toolbox van HR/recruitment thuis hoort) het weer ‘te ver van het bed is’.

Dat is iets dat ook opvalt aan het aantal lezers van artikelen op dit blog. Als het gaat om een trucje of een tooltje is dat aantal hoog. Een Facebook recruitment video trekt veel kijkers, op het moment dat het net iets innovatiever is, zoals conversie verbetering van je eigen website, is de animo al weer een stuk minder.

Dat dit ook bij events het geval is, dat is bekend. Bij Dutch Work Innovation streven we naar echte innovatie en dat was de laatste events niet meer echt het geval. Mogelijk dat ik daarom de lat ook te hoog leg voor dergelijke events, maar we gaan het gewoon in februari of maart weer proberen.

Suggesties wat betreft onderwerpen en sprekers zijn uiteraard altijd welkom. In de comments of in de mail. Wat zijn nu onderwerpen over innovatie in ‘werk’ (zowel HR als recruitment) waar jullie over willen horen?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


79 views | Reageer (2 reacties)
  • Pingback: Tweets die vermelden Geen DWI op 15 december | RecTec -- Topsy.com()

  • Frans

    Hoi Ik heb dit jaar een keer een verhaal gehoord van Aard Bontekoning over verschillende generaties in organisaties. Hij heeft daar ook een boek over geschreven. Een presentatie waarin hij benadrukt dat generaties binnen een bedrijf elkaar kunnen helpen. Dat vind ik een aanrader als oudere jongere en bovendien erg herkenbaar.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn