Facebook heeft een nieuwe wervingsvideo uit. Dit keer met de gezichten van het management team. Je ziet meteen hoe jong iedereen is. Wat mij opvalt zijn twee dingen. Ten eerste de leeftijd, die is extreem jong bij Facebook en dat blijkt ook heel erg uit deze video. Ten tweede de grootse visie. Als je jong top talent wilt aantrekken moet je denk ik een wereldveranderende, grootse visie hebben. Facebook geeft duidelijk aan dat ze die hebben, dat was ze nu doen een fractie is van wat men wil bereiken. Ze geven, keer op keer, ook duidelijk aan wie ze zoeken: mensen met onconventionele gedachten die er voor willen gaan. Hoewel niet heel bijzonder gemaakt is het volgens mij een hele goede recruitment video.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


240 views | Reageer (4 reacties)