Facebook heeft een nieuwe wervingsvideo uit. Dit keer met de gezichten van het management team. Je ziet meteen hoe jong iedereen is. Wat mij opvalt zijn twee dingen. Ten eerste de leeftijd, die is extreem jong bij Facebook en dat blijkt ook heel erg uit deze video. Ten tweede de grootse visie. Als je jong top talent wilt aantrekken moet je denk ik een wereldveranderende, grootse visie hebben. Facebook geeft duidelijk aan dat ze die hebben, dat was ze nu doen een fractie is van wat men wil bereiken. Ze geven, keer op keer, ook duidelijk aan wie ze zoeken: mensen met onconventionele gedachten die er voor willen gaan. Hoewel niet heel bijzonder gemaakt is het volgens mij een hele goede recruitment video.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


230 views | Reageer (4 reacties)
  • Mooi om te zien hoe de cultuur benadrukt wordt. Er wordt veel aandacht besteed aan de kansen en mogelijkheden die iedereen krijgt. Er heerst een cultuur van “fouten maken mag”. En vrijheid voor iedereen. En dat wordt dan weer mooi ondersteund door het beeldmateriaal (‘eenzame’ medewerkers, met oordopjes, die temidden van het rumoer hun ding doen).
    Deze video zit inderdaad goed in elkaar.

  • Dat, en mooi hoe ze inspelen op het “maatschappelijke verantwoordelijk” doel van Facebook (connecting people worldwide) wat goed aansluit op de intrinsieke motivatie van de doelgroep (Gen Y)…Heel mooi filmpje!

  • inderdaad, en om de één of andere reden geloof ik het. Wel overigens een hele mooie nuance. Fouten maken mag, mits de reden dat je het gedaan hebt goed onderbouwd is. Dat is iets waar ik sterk in geloof, maar wat bijna nooit gebeurt. Het is of ‘fouten maken mag’ en dus blunderen uit incompetentie ook of ‘we zoeken altijd een schuldige’. De grap is dat ik het bij Facebook nog geloof ook.

    Hetzelfde geldt voor die bottum up aproach. Past natuurlijk 100% bij het product.

  • Pingback: Tweets die vermelden Nieuwe Facebook recruitment video | RecTec -- Topsy.com()