Schokkend nieuws uit India. Een HR manager is vermoord door de werknemers van zijn bedrijf toen hij ze het slechte nieuws van ontslag kwam brengen.

In een fabriek van een Indo-Japanse joint venture die remmen maakt voor auto’s is de HR manager aangevallen door werknemers met stalen pijpen en overleden aan hoofd- en borstletsel. Twee andere managers liggen nog in het ziekenhuis. Negen werknemers zijn aangeklaagd wegens moord, 27 zitten vast omdat ze deel hebben genomen aan de gevechten en nog 300 zijn niet geĆÆdentificeerd, maar waren er dus wel bij betrokken blijkbaar.

Steeds vaker worden de brengers van het slechte nieuws, de HR managers, gezien als het probleem en het doelwit van geweld. De suggestie van consultants is om dit voortaan als een veiligheidsrisico te zien en dus beveiliging en / of politie mee te sturen.

Blijkbaar is dus niet alleen in Nederland de moraal dalende en wordt geweld vaker gezien als een optie.

Ik weet niet zo goed wat ik hier over moet denken. Mijn eerste gevoel is dat met goede communicatie normaal veel is op te lossen. Een slecht nieuws gesprek zou nooit onverwacht moeten komen is mij ooit geleerd, maar of dat in zo’n geval de oplossing is. Zouden individuele gesprekken de oplossing zijn? Misschien wel, maar het waren dus meer dan 300 man is waarschijnlijk het antwoord nu. Een oplossing, die heb ik niet zo voor de hand. Treurig is het enige dat ik hierover kan zijn.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.255 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn