Bijna alle recruitbureau’s doen het, zichzelf vooropstellen in plaats van de vacature of de klant. Zowel in print als op het net zijn de eerste pakweg 10 regels van een advertentie zelden relevant. Een concreet voorbeeld van een volstrekt willekeurig bureau:

Beljon + Westerterp is een landelijk werkend adviesbureau met gespecialiseerde HR-dienstverlening: recruitment, interim-management, HR-advies en development. Met 95 medewerkers vanuit acht kantoren adviseert het bureau profit- en non-profitorganisaties. Regionale betrokkenheid, gelijkwaardigheid en het benutten van talent zijn uitgangspunten.
Onze kantoren zijn gevestigd in Amsterdam, Groningen, Heerenveen, Helmond, Hengelo, Maastricht, Utrecht en Zwolle.

Voor onze opdrachtgever VSBfonds zoeken wij een:

Senior adviseur donaties kunst & cultuur

VSBfonds, gevestigd te Utrecht, zet zich in voor de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Een samenleving waar mensen actief aan deelnemen, zich bij betrokken voelen en de kans krijgen om zich te ontwikkelen. VSBfonds wil dat mensen elkaar ontmoeten, inspireren en zich bewust zijn van zichzelf en hun omgeving.

Voor elke lezer begint de tekst pas bij Voor. Alles wat daarvoor staat doet er niet toe of kan naar het laatste deel van de tekst. In mijn communicatievak gaat het altijd om relevantie. In W&S is dat blijkbaar minder belangrijk. Dat een opdrachtgever voor werving ondersteuning zoekt is oke. Maar het gaat om het bedrijf, de vacature, de mens en de match. Wie dat doet is voor de sollicitant nauwelijks van belang. Zo ‘lees’ ik dus elke dag duizenden woorden die er niet toe doen. Kan de branche iets doen aan die onnodige zelfpromotie?

Over de Auteur

Ervaren Sollicitant 111x gesolliciteerd, etc. Spiegel en sparringpartner voor recruiters en hrm-adviseurs, Ervaringsdeskundige in recruitersmoezen. Ik pas altijd in uw profiel.


319 views | Reageer (3 reacties)
  • Vooral voor het plaatsen van een online vacature is de relevantie van de eerste alinea nog veel belangrijker. Zoekmachines hechten hier veel waarde aan en onderzoek heeft aangetoond dat voor bezoekers (onder andere) de eerste paar regels doorslaggevend is om wel of niet verder te lezen.

  • Pingback: Tweets die vermelden Relevantie in vacatures kan beter | RecTec -- Topsy.com()

  • Vacaturesites laten vaak in overzichten de eerste paar regels van de vacaturetekst zien. W&S bureaus die gewend zijn die ruimte te gebruiken om iets over hun eigen organisatie te melden, benutten daarmee niet de mogelijkheid om echt relevante informatie in zoekoverzichten te tonen.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn