Dutch Work Innovation 4

Door Bas van de Haterd op 10-11-2010 13:26.

Op 15 december is het weer zo ver: de vierde Dutch Work Innovation. Na de vorige enkel voor corporates (DWI2) en not-for-profit (DWI3) is het event dit keer weer voor iedereen toegankelijk.

Dutch Work Innovation kan niet bestaan zonder haar supporters: Seats2meet.com, Compagnon, PeopleXS, independent recruiters en Textkernel en is vanwege hun support gratis toegankelijk. Het is een not-for-profit event, dus niemand verdiend hier iets aan. Wel vragen we alle deelnemers (vrijblijvend) op de dag zelf een donatie te doen voor een goed doel.

Het programma bestaat weer uit 2 presentaties en 2 interviews. De kritiek van de vorige keren hebben wij ons ter harte genomen en we hebben gepoogd om zoveel mogelijk echte innovatie in het programma te brengen. Zelf ben ik ook zeer trots op het programma.

De twee geïnterviewde kandidaten zijn:

Jan Willem Alphenaar heeft het afgelopen jaar regelmatig het nieuws gehaald met DSB the movie. Deze film, die de bioscopen heeft gehaald, is geheel opgezet als een crowdsourcing project. Er is dus niemand ingehuurd, iedereen heeft zijn deel gedoneerd. Dat wil zeggen dat alles rondom de film is gedaan door ‘de crowd’.

Blijkbaar is het dus mogelijk om een film te maken zonder daar mensen voor in te huren. Welke andere zaken kunnen bedrijven overlaten aan ‘the crowd’? Hoe ziet dit er uit als je je dienstverlening niet meer puur in eigen handen neemt? Hoe motiveer je mensen mee te doen? Hoe manage je dat? Jan Willem Alphenaar is ervaringsdeskundige en zal hierover geïnterviewd worden. Uiteraard gaat dit ook geheel in samenwerking met ‘the crowd’, alle aanwezigen mogen hun vragen stellen.

Henk Kraaijenhof is één van ’s werelds beste atletiek trainers. Hij is o.a. de trainer geweest van veelvoudig wereldkampioenen en olympische medaille winnaars als Nelli Cooman en Merlene Ottey.

Zijn expertise gebieden zijn breed, zo is hij o.a. betrokken bij mening gezondheidsproject, maar in het interview zal hij vooral ingaan op het motiveren van toppers. Als geen anders weet hij hoe het is om absolute toppers bij te staan om te presteren onder druk. Hoe reageren verschillende mensen onder druk en wat kan je daarmee doen? Wat zijn de lessen die we kunnen leren uit de topsport over het motiveren van toppers en het presteren onder druk.

Tot slot zal ik zelf mijn visie geven op de toekomst van de arbeidsmarkt. Dutch Work Innovation is ooit opgezet met het idee dat ik juist niet mezelf op het podium zou zetten. Uit de evaluaties bleek echter dat men dit vreemd en uit de reactie bleek dat menig bezoeker juist stelde dat ‘men graag mijn visie wilde horen’. Vandaar dat ik zelf de dag zal afsluiten hiermee.

Programma

13:00 ontvangst

13:30 Presentatie TBA
14:15 interview Jan Willem Alphenaar – Crowdsourcing

14:45 pauze

15:30 Interview Henk Kraaijenhof – Motivatie
16:00 Presentatie Bas van de Haterd – De toekomst van de arbeidsmarkt

17:00 Borrel

Inschrijven voor dit event kan via: http://www.mindz.com/events/Dutch_Work_Innovation_4

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


504 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën