The Social Network is een leuke (vind ik), vermakelijke film over het ontstaan van Facebook, zeker voor een geek-like-me. Ik zal verder geen recensie hier gaan schrijven, dat heeft Marjolijn al gedaan op Dutch Cowgirls en ik onderschrijf haar recensie volledig.

Wat interessant is aan de film voor recruiters is de recruitment scene over de werving van de eerste Facebook stagiair. Hoe selecteer je je eerste personeelslid als je zelf nog student bent? Simpel, een typische studenten test. Men had een hackers wedstrijd, waarbij ze bij elke fout een shot moesten drinken en bij nog een aantal zaken, en hoe dan ook elke 3 minuten. De meeste punten had de baan.

Kwaliteit

Leuk hieraan is dat men dus primair keek naar de kwaliteit van de mensen op programmeer en hack gebied. Iets essentieels voor de functie.

Cultuur

Iets anders dat hierin verwerkt was, was de cultuur. Super studentikoos, veel zuipen en feesten hoorde erbij. Dus je moest ook met drank op of met kater kunnen functioneren.

Grappig is natuurlijk dat Facebook zo’n enorme brand had dat elke topper op Harvard die stage wilde.

Bijzonder detail trouwens is dat Facebook inmiddels de 3 miljoen leden in Nederland gepasseerd is. Groter dan Linkedin dus en dit jaar verdubbeld in omvang. Facebook is inmiddels een platform dat op recruitment gebied niet meer te negeren is.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


339 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categori├źn