Facebook-Hyves koppeling

Door Bas van de Haterd op 24-10-2010 12:21.

Log ik net in op Facebook, waar ik tegenwoordig veel actiever ben dan op Hyves, zie ik het onderstaande bericht.

Er is dus een Facebook-Hyves koppeling gemaakt, waarbij je beide api’s toestemming moet geven, maar vervolgens gegevens naar elkaar kan overpompen. Ik ben benieuwd of dit nu een ideale vorm is, want ik kan niet aangeven dat bepaalde berichten uitgesloten zouden moeten worden (denk b.v. aan Farmville of andere facebook game berichten die je niet naar Hyves zou willen overzetten.

De vraag is natuurlijk: waar gaat dit precies heen? Steeds meer mensen hoor je de overstap maken van Hyves naar Facebook, hoewel de cijfers van Hyves nog steeds niet laten zien dat het daar minder gaat. Facebook groeit wel veel harder, maar dat is logisch aangezien ze zelfs nu nog niet op 1/3 van het aantal Hyves profielen zitten (2,5 miljoen om 9 miljoen als ik me niet vergis).

Is het een verdedigende zet van Hyves? Of juist een eerste stap naar integratie? Of het begin van waar iedereen wel van overtuigd is dat het uiteindelijk naar toe gaat: het superprofiel waar je als gebruiker informatie kan gaan delen met de netwerken en organisaties zoals jij dat wilt. Waarbij de informatie dus van jou is en niet van Facebook of Hyves.

In ieder geval een interessante ontwikkeling zo op de zondagmiddag.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.876 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn