Facebook-Hyves koppeling

Door Bas van de Haterd op 24-10-2010 12:21.

Log ik net in op Facebook, waar ik tegenwoordig veel actiever ben dan op Hyves, zie ik het onderstaande bericht.

Er is dus een Facebook-Hyves koppeling gemaakt, waarbij je beide api’s toestemming moet geven, maar vervolgens gegevens naar elkaar kan overpompen. Ik ben benieuwd of dit nu een ideale vorm is, want ik kan niet aangeven dat bepaalde berichten uitgesloten zouden moeten worden (denk b.v. aan Farmville of andere facebook game berichten die je niet naar Hyves zou willen overzetten.

De vraag is natuurlijk: waar gaat dit precies heen? Steeds meer mensen hoor je de overstap maken van Hyves naar Facebook, hoewel de cijfers van Hyves nog steeds niet laten zien dat het daar minder gaat. Facebook groeit wel veel harder, maar dat is logisch aangezien ze zelfs nu nog niet op 1/3 van het aantal Hyves profielen zitten (2,5 miljoen om 9 miljoen als ik me niet vergis).

Is het een verdedigende zet van Hyves? Of juist een eerste stap naar integratie? Of het begin van waar iedereen wel van overtuigd is dat het uiteindelijk naar toe gaat: het superprofiel waar je als gebruiker informatie kan gaan delen met de netwerken en organisaties zoals jij dat wilt. Waarbij de informatie dus van jou is en niet van Facebook of Hyves.

In ieder geval een interessante ontwikkeling zo op de zondagmiddag.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.886 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn