Digitaal-Werven 2010

Door Bas van de Haterd op 21-10-2010 13:08.

Digitaal-Werven 2010 is achter de rug. Zoals bekend is Deloitte er met de award vandoor gegaan voor de beste digitale sollicitatie-ervaring.

Het event stond vooral in het teken van het zelf doen, gecombineerd met enkele sprekers. Hun presentaties wil ik graag met jullie delen. De eerste was keynote Matthew Jeffery, Global Director Talent Brand van Electronic Arts.

Recruitmentmatters blogger Thomas Waldman heeft hier een live blog geschreven over deze presentatie met zijn kritische kanttekeningen.

De tweede presentatie was van Joost Schrage

Thomas zijn verslag en kritische kanttekeningen staan in deze blog te lezen.

Tot slot heb ik zelf nog een presentatie gegeven over de resultaten.

Hierover geen kritische noot van Thomas. Wel wil ik graag erbij vermelden dat deze presentatie deels overlapt, maar ook deels is bedoeld als aanvulling op het eerder verschenen rapport. Het is dus niet het hele verhaal m.b.t. de resultaten, aangezien er al veel bekend gemaakt waren.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


214 views | Reageer (5 reacties)
 • Vince Balk

  Hallo Bas, jouw prezi vind ik erg interessant. Ben zelf nl werkzaam binnen arbeidsbemiddeling en we zijn onlangs twee jobboards gestart, te weten http://www.fulltime.nl en http://www.parttime.nl. Deze info kan ik weer gebruiken bij onze eigen producten. Dank hiervoor!

 • goed te zien dat het allemaal weer voor elkaar was, op naar de volgende het jubileum!

 • Interessante inhoud van de presentaties (hoewel Joost Schrage’s presentatie zonder verhaal wat lastig te interpreteren is natuurlijk).

  Beetje offtopic:
  Ik word alleen helemaal misselijk van die Prezi presentatie als ik die hier online bekijk. Misschien voor de spreker handig qua flexibiliteit op het event zelf, maar daarnaast zie ik nog steeds niet de grote voordelen zoals dat vaak beschreven wordt.

 • Pingback: Tweets die vermelden Digitaal-Werven 2010 | RecTec -- Topsy.com()

 • elke goede presentatie is niet goed te interpreteren zonder het verhaal denk ik. Die van Mat mis je ook heel veel. Mijn Prezi denk ik nog het minst aangezien deze in ieder geval veel tekst heeft en redelijk duidelijk is.

  Het grote voordeel van een prezi is dat het gewoon een onwijs leuke, andere, gave tool is. Het is visueel gewoon lekker en je kan er hele leuke dingen mee doen. Deze prezi heb ik dat niet gedaan, maar ik heb er vandaag één gegeven waar ik echt wel de meerwaarde van de tool heb gebruikt. Ligt ook aan het onderwerp.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08