Via Business Insider kwam ik op de onderstaande video van Morgan Stanley. Voor hen die Morgan Stanley niet kennen, het is één van de grootste investment banks ter wereld, zo’n organisatie waar de top van de MBA studenten wilde werken, op Wall street. De crisis heeft ook daar zijn sporen achter gelaten en men moet nu weer ‘sexy’ worden. Onderstaande wervingsvideo laat mij een dubbel gevoel.Waarom dubbel?

Het lijkt erop dat ze het plaatje heel erg mooi willen laten lijken. Een ping pong tafel, lekker werken, leuke collega’s. Zoals Business Insider zegt: het lijkt wel Sillicon Valley. Ik heb dus ernstig mijn twijfel of dit een realistisch beeld is dat men schept en zo niet, is het een slechte video. Mensen binnen halen die meteen weer vertrekken is doorgaans een dure strategie.

Wel moet ik nageven dat de snelheid van de video lekker is, hij is goed geknipt, kort, leuk geprobeerd om een Hollywood / Real life soap achtige setting te creëren. De vraag die bij mij dus hangt: hoe realistisch is het?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


302 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën