Daar waar in Nederland nog steeds veel gesproken wordt (vooral door de leveranciers van de software) over video solliciteren gaat Manpower belgië een stap verder met een 3D recruiter, zo valt te lezen op het II blog. Niet enkel video, maar een waar 3D beeld waardoor lichaamstaal goed af te lezen is en oogcontact mogelijk is. Onderstaande korte video geeft een indruk.

Zelf moet ik zeggen dat de video me iets tegenvalt. Het 3D beeld is niet het hologram wat ik zelf verwacht had. Nu weet ik dat dat technologisch moeilijk is om live video via echte hologramtechnologie te doen, maar het beeld heeft voor mij niet heel veel boven een video sollicitatie.

Toch verwacht ik dat deze technologie zich de komende jaren zeker zal verbeteren en op grotere schaal zal worden toegepast. Er gaat niets boven face-to-face contact, maar middels dergelijke 3D software kom je wel heel dicht in de buurt. De volgende stap gaat een complete hologram projectie zijn, welke ik verwacht dat we rond 2015 de eerste varianten van zullen krijgen en in 2020 of 2025 gemeengoed zal zijn.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


158 views | Reageer (1 reacties)