Daar waar in Nederland nog steeds veel gesproken wordt (vooral door de leveranciers van de software) over video solliciteren gaat Manpower belgië een stap verder met een 3D recruiter, zo valt te lezen op het II blog. Niet enkel video, maar een waar 3D beeld waardoor lichaamstaal goed af te lezen is en oogcontact mogelijk is. Onderstaande korte video geeft een indruk.

Zelf moet ik zeggen dat de video me iets tegenvalt. Het 3D beeld is niet het hologram wat ik zelf verwacht had. Nu weet ik dat dat technologisch moeilijk is om live video via echte hologramtechnologie te doen, maar het beeld heeft voor mij niet heel veel boven een video sollicitatie.

Toch verwacht ik dat deze technologie zich de komende jaren zeker zal verbeteren en op grotere schaal zal worden toegepast. Er gaat niets boven face-to-face contact, maar middels dergelijke 3D software kom je wel heel dicht in de buurt. De volgende stap gaat een complete hologram projectie zijn, welke ik verwacht dat we rond 2015 de eerste varianten van zullen krijgen en in 2020 of 2025 gemeengoed zal zijn.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


131 views | Reageer (1 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën