Nederlandse video CV

Door Bas van de Haterd op 28-09-2010 07:57.

Via Twitter kreeg ik de vraag: wat vind je van deze video CV? Tja, ik vind hem wel goed eigenlijk. Kort, helder, duidelijk. Ondanks dat ze veel kan of zegt te kunnen, maar ik houd wel van mensen die duidelijk zijn over hun kwaliteiten. Echter, ik ben geen recruiter, dus de vraag is: wat vinden jullie?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


618 views | Reageer (5 reacties)
 • Marc van Zutphen

  Ik vind het een heel leuke video sollicitatie/presentatie. Het is “out of the box”, origineel, gedurfd, boeiend en ik houd hier wel van!

 • Marco

  Zeer origineel inderdaad, maar is het een open sollicitatie? In ieder geval prima personal branding. De video mag overigens wel en prominentere rol op haar site innemen, maar dat is kniesorenwerk. Want de rest van de website ziet er ook adequaat uit. Mijn enige nadeel: waarvoor zou ik haar inhuren? Want ze geeft wel erg veel informatie.

 • Pingback: Video CV | RecTec()

 • Ruud Hendriks

  Film Francine:
  Het resultaat is goed, dankzij een goed concept, dat blijft sprankelen en bovenal Francine prima ‘verkoopt’. Er zit een prettige en prikkelende speelsheid in deze presentatie, dankzij de vorm. Dat er een goede gedachtegang achter deze presentatie zit, blijkt uit het feit dat zij zich als schrijver presenteert: de vorm toont haar creatieve kant, in actieve zin. Dat is geen moment stijf, óók omdat zij zelf in beeld geen moment statisch is, maar daar juist een soort ‘dans’ of ‘ballet’ (poses) van maakt. Heel slim.
  Ik heb maar 2 kritiekpunten:
  – Geluid: de regie van Francine’s verhaal is niet goed. Het komt ‘opgelezen’ en daardoor ongeïnspireerd over. Dat is doodzonde, want het vloekt met de visuele presentatie. De stem klinkt daarbij mat, heeft geen ‘body’.
  – Muziek: de muziek werkt naar mijn mening tot ongeveer de helft. Ik mis een overgang, omdat de keuze nu te ééntonig blijft, terwijl dat niet opgaat voor de manier waarop Francine zich presenteert qua beeld en montage. Het concept is spitsvondig, zoals aangegeven, maar dat gaat niet, of althans te weinig, samen met de muziekkeuze. (Vanwege het rechtenprobleem blijft dit lastig, maar toch is het cruciaal.)

 • Ruud Hendriks

  Aanvullend, in vergelijk met de video-cv van Thalita:
  Francine heeft bij de reacties op de video-cv van Thalita terecht opgemerkt dat de 2 video’s inhoudelijk en (daardoor, mede) vorm niet zo goed zijn te vergelijken.
  Wat ik nog wil aangeven is het belang van een goede opening. De eerste 10 seconden van de film van Francine ‘pakken’ direct. Heel slim is hierbij de pijlen die allemaal naar Francine wijzen; dat is een leuke en toepasselijke, relevante om de aandacht op het ‘zelf’ te vestigen. En Francine wordt – ook heel belangrijk – meteen ACTIEF getoond, in de grappige opeenvolging van de handelingen, door de montage a.h.w. ‘staccato’.
  De uitdaging bij Thalita ligt weliswaar lastiger (ander beroep) en, wederom: dat ligt niet aan Thalita. Streven zou tóch moeten zijn om de eerste 10 seconden van Thalita’s filmpje óók ‘pakkend’ te maken. Daarvoor heb je een houvast nodig, een creatieve vondst.
  Dus eigenlijk… zou ik graag zien dat Francine een video-cv maakt voor Thalita, indachtig de doelen van Thalita, natuurlijk.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën