Een veel gestelde vraag is: moet iedereen iets met social media? Ik heb daar wel eens mijn twijfels over, want als je als bedrijf niet sociaal bent (en ik denk dat de meeste dat niet zijn) zou je eerst moeten werken aan je interne structuur en cultuur. Dan zouden de risio’s wel eens groter kunnen zijn dan de rendementen. In zo’n geval zou ik me beperken tot damage control, het volgen en leren, voordat je er actief mee aan de slag gaat.

Jeremiah Owyang heeft een mooie matrix van gemaakt van de kansen en bedreigingen van wel en niet iets met social media doen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


586 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn