Hoe groot is Google?

Door Bas van de Haterd op 17-09-2010 12:25.

Via Dutchcowboys kwam ik de volgende infographic tegen over de massaliteit van Google. Dat het mega gigantisch groot is weten we allemaal, maar hoe groot is het nu echt?

Het staat vol met interessante weetjes en feitjes, maar vanuit recruitment / hr perspectief vond ik vooral een paar financiële cijfers wel leuk. De winst van 8,3 miljard is vergelijkbaar met het BNP van de Kaaiman eilanden, Barbados, Groenland, Mongolië, de Dominicaanse republiek en de Maladieven SAMEN. Brin en Page staan beide als CEO nog steeds voor $1 per jaar op de loonlijst (kan menig Nederlands CEO voorbeeld aan nemen), ze hebben wel een vermogen van 17,5 miljard dollar per persoon.

Echt interessant vind ik de winst per medewerker. Met zo’n 38.000 medewerkers komt men op zo’n 403.000 dollar winst per persoon. Dat is meer dan Apple (342.000), Yahoo (253.000) en Microsoft (219.000). Youtube kost trouwens nog zo’n miljoen dollar per dag…

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


379 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën