Recentelijk hebben we de RecTec kennisquiz hier gehouden. Uiteraard meten we alles (anoniem) door en het leek me leuk die resultaten met jullie te delen.

De quiz is 222 keer gestart, maar helaas heeft slechts zo’n 40% de finish gehaald. Een laag percentage waarbij ik me afvraag of de quiz te lang was (10 vragen) of men mijn vragen te slecht / niet relevant vond. Of lag het aan iets anders?

De gemiddelde score van de mensen die wel alle 10 de vragen beantwoorde was 45,4%. Dus minder dan de helft goed.

De voor mij meest opvallende antwoorden in de quiz zijn voor mij:

Vraag 2 (wat is het gemiddelde verloop onder ‘top employers’ in Nederland) had eigenlijk 2 antwoorden die veel gegeven werden: 8% en 12%. De laatste was het juiste antwoord. De meeste antwoorden waren 8%.

Hetzelfde gold voor vraag 3 (welke vacaturebank profiteert het meest van Google). Bijna niemand heeft StepStone genoemd, Monster en NVB waren ongeveer lood om oud ijzer (het goede antwoord was Monsterboard).

Héél opvallend vond ik de antwoorden op de vraag hoeveel serieuze sollicitaties Deloitte binnen had gekregen via hun iPhone app. Het juiste antwoord was geen, maar dit werd door slechts 33% gegeven. 27% dacht 6 t/m 10, 24,4% zei 11 of meers. Blijkbaar heeft iedereen een zeer positief beeld van mobiel solliciteren…

De youtube kennis vraag was opvallend goed beantwoord, hoewel het meest gegeven antwoord was: De best bekeken video is ongeveer 100.000.000 keer bekeken. Sorry, maar Lady Gaga’s “Bad Romance” is al meer dan 185.000.000 keer bekeken. (Had ik ook niet geweten als ik de quiz niet had gemaakt overigens)

Opvallend bij de vraag over de allochtone beroepsbevolking is dat twee van de correcte antwoorden (van de zes) het minst vaak gegeven zijn. Duitsers zijn de grootste groep allochtonen en we hebben er ruim 5 keer zoveel van in die land wonen dan Polen. Beide antwoorden zijn het minst gegeven in de quiz. Over algemene cijfers rondom de ontwikkeling van de beroepsbevolking is nog wel een klein gaatje aan kennis blijkt uit deze quiz (ook uit andere vragen).

De grote vraag is nu: is het leuk af en toe een quiz te houden (over verschillende onderwerpen) of zal ik dit bij een eenmalig iets houden? Ik hoor graag van de lezers of ze dit leuk vinden en waar ze dan graag een quiz over krijgen.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


99 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën