Templates voor vacatures, voorbeelden hoe je dus een vacature in standaard format moet schrijven. Veel organisaties werken er mee. Het komt de uniformiteit ten goede. Helaas zorgt het ook voor het feit dat men niet meer zelfstandig leert nadenken. Soms vergeet men zelfs geheel na te denken, zoals bij een vacature van Manpower op NVB (blijkbaar zit er wel iemand elders in de organisatie op te letten, want de vacature was binnen 30 minuten na deze post verwijderd). Templates zijn leuk, maar het is dan natuurlijk wel de bedoeling dat je alles dat tussen <haakjes>  staat invult.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


1.142 views | Reageer (6 reacties)
 • overigens is het natuurlijk ook bijzonder dat elke baan als ‘commercieel medewerker binnendienst’ exact hetzelfde is omschreven bij elke organisatie waar men voor werft. Dat deel is standaard. Nu ken ik redelijk wat organisaties en weet ik dat de werkzaamheden erg van bedrijf tot bedrijf kunnen verschillen. Het is dus geen wonder dat het allemaal eenheidsworst lijkt op de jobboards en je nogal eens verbaasd kan worden in gesprekken.

 • Pingback: Tweets die vermelden Grappig: Vacature templates | RecTec -- Topsy.com()

 • Vacature is nu al weg ­čśë

 • Kan gebeuren…

 • Michiel

  Kan gebeuren inderdaad. Nu is Manpower bij uitstek een bureau dat strak met formats en standaarden werkt, ook wat betreft de werkwijze op de vestigingen. Effici├źnt werken ok├ę, maar persoonlijk lijkt het mij niet prettig werken, te strak binnen de kaders….al is dat een heel andere discussie.

 • Nicol

  Gemak dient de mens bij

  En ik hoop voor dat die ‘iemand anders’ bij de organisatie nu ook op zit te letten want op http://www.nationalevacaturebank.nl/zoek/vacatures/3485909/index.html zoeken ze ook een Commercieel medewerker binnendienst bij of is het nu vacature voor een LogistiekAdministratief Medewerker ??

  Voor het geval ie net zo snel weg is als de andere vacature bij , ik heb een printscreen voor de liefhebbers…..


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo&#039;n poster op de deur?Wethouder van Verkeer &amp; Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categori├źn