Recruitment en politiek?

Door Bas van de Haterd op 13-08-2010 07:23.

Op speciaal verzoek van de keynote van Digitaal-Werven, Matthew Jeffery, een vraag aan de RecTec community. Matthew is naast recruiter (zo noemt hij zich nog steeds als Global Director Talent Brand bij EA) ook politiek zeer geïnteresseerd en betrokken. Hij vroeg zich af waarom er zo weinig recruiters in de politiek gaan, terwijl beide beroepen toch eigenlijk best dicht tegen elkaar aan zitten.

Beide gaat over het overtuigen van mensen. De één met betrekking tot werk of een leuke baan, de ander met betrekking tot ideeën om het land te verbeteren. Beide zijn in de basis ‘mens geörienteerde’ beroepen en hebben er is een sterke concurrentiestrijd. Je hebt bij verkiezingen maar één stem, net als de meeste maar één baan hebben. Dit in tegenstelling tot b.v. bankrekeningen (die veel mensen meer dan één hebben) of TV’s (die ook meerdere in een huis zijn). Toch zijn er maar weinig recruiters actief in de politiek (natuurlijk nu met uitzondering van de nieuwe premier Mark Rutte, die in het verleden in de HR / Recruitment zat. Waarom zou dit zijn? Wie durft?

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


91 views | Reageer (2 reacties)
  • Pingback: Tweets die vermelden Recruitment en politiek? | RecTec -- Topsy.com()

  • Omdat maar weinig HR’rs werkelijk de kennis en kunde hebben door zaken heen te kunnen zien/prikken, juist dat wat voor succesvol recruitment een must zou moeten zijn.

    In tweede stap je in een enorm mijnenveld wanneer je denkt ‘politiek recruitment’ te kunnen gaan bedrijven. er spelen teveel negatieve krachten mee die je meer zouden frustreren dan werkelijk opbeuren.

    Ik heb als een van de heel weinigen in Nederland een toptool in handen maar ik zou die zelfs niet in willen zetten voor zoiets als Politiek Recruitment. Je kan je naam maar eenmaal naar de kelder helpen. We hebben al veel te vaak gezien dat incompetentie door poltieke benoemingen krankzinnige schade veroorzaakt.

    Zie even waar de BV NL zich in bevind en je begrijpt me.


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën