Over het verhaal van Ronald van Schaik vorig jaar op Digitaal-Werven 2009 krijg ik, een jaar later, nog steeds regelmatig positieve reacties. De manier waarop hij pijnlijk duidelijk maakte aan het publiek dat inhoudelijk goede content niet zonder een goede presentatie kon en de video ‘als de bakker zich zou gedragen als een recruitmentsite’ staan veel bezoekers nog steeds bij. De lat ligt dus hoog en Matthew Jeffery, de nieuwe keynote, wil de verwachtingen waar maken. Natuurlijk heeft hij al een idee wat hij wil vertellen, maar de vraag is natuurlijk ook: wat zouden jullie als bezoekers willen horen? Wat zouden zaken zijn die jullie als (potentiĆ«le) bezoekers graag van hem zouden willen weten?

Ter inspiratie en vermaak nogmaals het filmpje, wat als de bakker zich zou gedragen als een recruitmentsite. Voor de goede orde, dit is dus letterlijk gebaseerd op een recruitmentsite van een groot Nederlands bedrijf, waarbij de woorden vacature vervangen zijn door brood, functiegebied door kleur, regio door soort, etc.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


80 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn