Over het verhaal van Ronald van Schaik vorig jaar op Digitaal-Werven 2009 krijg ik, een jaar later, nog steeds regelmatig positieve reacties. De manier waarop hij pijnlijk duidelijk maakte aan het publiek dat inhoudelijk goede content niet zonder een goede presentatie kon en de video ‘als de bakker zich zou gedragen als een recruitmentsite’ staan veel bezoekers nog steeds bij. De lat ligt dus hoog en Matthew Jeffery, de nieuwe keynote, wil de verwachtingen waar maken. Natuurlijk heeft hij al een idee wat hij wil vertellen, maar de vraag is natuurlijk ook: wat zouden jullie als bezoekers willen horen? Wat zouden zaken zijn die jullie als (potentiĆ«le) bezoekers graag van hem zouden willen weten?

Ter inspiratie en vermaak nogmaals het filmpje, wat als de bakker zich zou gedragen als een recruitmentsite. Voor de goede orde, dit is dus letterlijk gebaseerd op een recruitmentsite van een groot Nederlands bedrijf, waarbij de woorden vacature vervangen zijn door brood, functiegebied door kleur, regio door soort, etc.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


80 views | Reageer (2 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriƫn