Recent kwam ik deze vacature video tegen van Coolblue (ook bijgevoegd in de advertentie op Marketingfacts jobs). Volgens mij een goede video voor een specifieke vacature.

Waarom vind ik dit een goede vacature video?

  • Hij is specifiek voor een vacature, één die vaak voorkomt bij dit bedrijf. Dus geen algemeen verhaal dat voor niemand interessant is, maar specifiek;
  • Hij kent een goede afwisseling tussen de wat saaie, droge tekst van de manager en de authentieke verhalen van collega’s in dezelfde functie;
  • De verhalen van de collega’s in dezelfde functie geven een echt beeld van wat de functie inhoud. Geen wollige termen, maar concrete activiteiten.

Natuurlijk kan het altijd beter, dus een puntje van kritiek heb ik ook. Het ‘management’ verhaal zou iets swingender kunnen. Misschien iets korter, maar vooral iets meer intonatie, iets swingender. Zeker met zo’n jonge manager zou dat er beter bij passen.

Toch is het voor mij een mooi voorbeeld hoe je eenvoudig een mooie video kan maken voor een specifieke functie. Ook goed vind ik het dat men deze bijvoegt bij de vacature, bij de sites die dit toestaan.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


779 views | Reageer (17 reacties)