Ik was het al weer helemaal vergeten, maar een tijdje geleden heb ik een student van de Aberdeen university, een Nederlander genaamd Adeel Qurashi, geholpen met zijn studie naar recruitment in sociale netwerken met wat interviews en doorverwijzingen. Zojuist heeft hij zijn scriptie online gezet. Omdat wij in Nederland vaak niet buiten ons land kijken en als we dat doen meteen naar de USA, lijkt het me interessant om dit met jullie te delen. Vooral ook omdat Adeel veel literatuur erop nageslagen heeft, zowel over recruitment als sociale netwerken. Ik heb niet de hele 155 pagina’s doorlopen, maar de conclusies en aanbevelingen klonken mij logisch in de oren. Het is wel grappig je eigen quotes terug te lezen, vooral deze (gaat over het feit dat social networking sites een tool zijn, geen heilige graal): ‘The succes is never in any tool, it’s always the people using the tools. The tool itself is just that, a tool. It’s like a hammer; you can be used to build a house or bash someones head in. A tool isn’t worth much, it’s the hand that uses it’.

Adeel, gefeliciteerd met je scriptie en lezers: succes met het doornemen van zijn scriptie.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


547 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08