Bij deze wil ik graag een nieuwe blogster introduceren: Annemarie Appelman. RecTec is een blog over recruitment, technologie en arbeidsmarktcommunicatie. Steeds vaker zien we dat recruitment ook ‘omgekeerd’ plaatsvindt, dat noemen we dan Personal Branding. Ook wil ik de community die we rondom RecTec, met een vaste lezerskern van enkele duizenden recruiters, activeren om mensen te helpen. Annemarie is één van deze mensen die zichzelf een doel heeft gesteld: na vele afwijzingen wil ze nu binnen 60 dagen een nieuwe baan hebben door zeer actief online aanwezig te zijn.

Aangezien ze al 8 dagen bezig is, heeft ze nog 52 dagen over om haar doel te bereiken. Bij RecTec helpen we haar daar graag mee, dus heeft ze hier de mogelijkheid gekregen te komende weken te bloggen over wat ze tegenkomt, hoe ze zich presenteert, waar ze tegenaan loopt, hoe ze behandeld wordt door recruiters en wat dan nog meer. Een open en transparant inkijkje in de wereld van de sollicitatant.

Ook wil ik de lezers van RecTec een oproep doen om haar te helpen. Misschien heb je wel een baan voor haar, dat zou natuurlijk geweldig zijn. Echter zoekt ze ook hulp in presentatie, wat kan beter? Hoe moet je je gedragen, kan haar CV beter? Tips, trucs en alle hulp. Ik hoop dus ook dat er vele, vele reacties gaan komen op haar blogs!

Om alvast een inkijkje te geven: dit is haar website, haar CV en haar ambitie. De komende tijd zal hier uitgebreid bij stil worden gestaan en ik hoop dat de lezers van RecTec haar van advies willen voorzien, misschien wel deuren willen openen en ook meehelpen in deze challenge: in 60 dagen een nieuwe baan.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


675 views | Reageer (8 reacties)
 • Pingback: Tweets die vermelden In 60 dagen aan een nieuwe baan | RecTec -- Topsy.com()

 • Michiel

  Ik vind het maken van een eigen website erg creatief, en daarvoor credits. Ik vind het stuk wie “ben ik” en “wat kan ik” erg zweverig, maar goed dit is wellicht persoonlijk. Ik moet echter te lang lezen voordat ik een USP tegenkom die mij over de streep trekt. Een stuk erger vind ik nog het CV dat maar liefst 7! pagina's lang is. Personal Branding is mijns inziens heel goed en nuttig, maar zorg eerst dat je je CV op orde hebt.

 • Goed initiatief! Realistische doelstelling, maar volgens mij is de oplossing op het probleem simpel: Verhuis! (Oké, ik zou dat zelf ook nooit doen, maar dat is wel degelijk een handicap nu.)

  Presentatie is oke, maar CV is echt te lang en het lijkt of de teksten zijn gekopieerd uit een folder en zijn niet vanuit haarzelf geschreven.

  Waar ik ook moeite mee heb, is dat jij haar voorstelt en niet zij zichzelf. Het praat zo wel lastig, alsof je het over iemand hebt, die bij het gesprek zit.

  Blijft nog de grootste vraag: Waarom moet iemand haar aannemen of misschien ook wel, waarom is ze bij al die andere bedrijven weggegaan?

  Laatste opmerking: Personalia zo online zetten vind ik niet handig, tenzij je echt zeker weet dat het het waard is.

 • @Dave: grappig, dank. Ik stel haar voor omdat ik meestal nieuw bloggers voorstel, haar eerste post staat al klaar voor morgen 🙂 Grappig hoe iets goed bedoelds (niet zomaar met iemand 'in huis vallen' toch zo anders opgepakt kan worden.

  Wat bedoel je met 'verhuis'? Is er een betere plek te wonen dan Haarlem/A'dam als je kijkt naar het totaal aantal banen?

 • Verginia

  Ik vind het een goed initiatief. Positieve intentie is altijd goed.
  Ik ben eens met de vorige twee CV is te lang. Iets korter en keep it simple dan komt het goed.
  vb 2 pagina's.
  Succes Bas en Annemarie en ga er vooral mee door.

 • @Michiel Kan me voorstellen dat het misschien wat vaag is, maar daar heb ik wel bewust voor gekozen. Ik wil het liefst niet ergens werken waar de functie heel vast omkaderd is, maar waar ook nog enige vrijheid is om de functie uit te breiden. In mijn werkzoekende leven heb ik zo'n 20 verschillende CV's gemaakt in alle soorten en maten. Dan weet je het soms ook niet meer. Maar ik neem je kritiek zeker mee!

  @Dave Dirks, hoor graag wat je bedoeld met verhuizen inderdaad!

  @Verginia, dank! Gaat zeker lukken en zal mijn CV nog eens onder de loep nemen 😉

 • Je hebt inhoudelijk een mooi cv. Wellicht kun je op http://www.lifebrander.nl in termen van personal branding je cv meer op jouw persoon laten aansluiten? We bieden je een gratis account aan en veel tips om meer uit je cv te halen. Kijk eens rond, misschien is het iets voor je!

 • Biedt je Annemarie nu gratis een premium account aan of loop je nu gewoon je site te spammen?


vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08