LinkedIn groups vernieuwd

Door Tom van der Valk op 07-07-2010 07:19.

LinkedIn is momenteel bezig de groups te migreren naar een nieuwe “look & feel”. Wat zijn de veranderingen en verbeteringen ten opzichte van de huidige groups?

Als voorbeeld heb ik de groep Dutch HR-HRM-P&O Professionals genomen. Op het ogenblik is LinkedHRnl nog niet gemigreerd. Daarvan heb ik een screenshot bewaard, zodat je nog even kunt vergelijken.

(screenshot Dutch HR-HRM-P&O Professionals)

  1. De navigatie is gewijzigd. Je start niet meer in een “overview” weergave, maar direct in “discussions”. Onderscheid tussen “discussions” en “news” wordt gereduceerd (daarover straks meer), waardoor de menukeuze “news” ook kan vervallen. “members” krijgt een prominente plaats binnen de navigatie en “search” is ook gemakkelijker te vinden. “subgroups” wordt daarentegen naar een submenu “more” verplaatst. In dat submenu kun je nu ook “my acitivity” en “group profile” vinden.
  2. Zoals gezegd, het onderscheid tussen “discussions” en “news” wordt minder. Terecht, want welke essentieel verschil moet je maken tussen een discussie en een nieuwsartikel waarover je vervolgens weer een discussie kunt starten. Er is dus nog maar één ingang waarmee je iets aan de groep kunt melden. Ook in de weergave worden discussies en nieuws door elkaar getoond. Alleen aan de aanwezigheid van een link kun je nog zien dat zo’n item vroeger onder “news” zou vallen.
  3. Er is een carrousel met nieuwe discussies toegevoegd. Je kunt daar op een Facebook manier met like/pass/comment op reageren. Het idee is dat je daarmee aan kunt geven in hoeverre de onderwerpen interessant kunnen zijn voor de groepsleden. De discussies rouleren nogal snel en er wordt nogal weinig informatie over het onderwerp weergegeven. De bruikbaarheid ervan is dus niet zo hoog.
  4. De weergave van de discussies zelf is aangepast. Je ziet meer gezichtjes, waardoor het geheel wat persoonlijker overkomt. Na het doorklikken op een onderwerp is er niet veel nieuws te vinden. Je ziet de functie van de personen niet meer direct staan en de eerder genoemde “like” en “comment” (maar geen “pass”) knoppen staan er bij.
  5. Er is een “managers choice” aan toegevoegd. In dit blok wordt een “featured discussion getoond”. Bij het doorklikken kun je de eerdere “featured discussions” vinden. Je ziet ook meteen wie de beheerder van de group is. Daarvoor moest je vroeger naar het profiel van de groep gaan. Goede zet van LinkedIn.
  6. De belangrijkste verbetering vind ik “Top Influencers This Week”. Daarmee stimuleer je participatie.

Meer informatie over de nieuwe LinkedIn groups kun je in het blogartikel van LinkedIn zelf vinden.

Over de Auteur

Tom van der Valk Tom van der Valk is consultant/projectmanager e-HRM bij Blyxum, gespecialiseerd in het toepassen van e-HRM voor in-, door-, en uitstroom van medewerkers.


688 views | Reageer (3 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën