Onrecruit komt met een nieuwe dienst: betalen per CV. Dit model is geheel performance based, dus een organisatie betaalt enkel per gekwalificeerde CV, waarbij je als organisatie vooraf kan aangeven aan welke (harde) criteria (maximaal vijf) een CV moet voldoen. De kandidaten worden geworven via vacatures in jobboards en Google adwords. Er wordt dus niet actief gezocht in CV databanken of Linkedin, dat kunnen bedrijven heel goed zelf, maar getarget geadverteerd op verschillende vacaturebanken en in Google adwords.

Tevens is het met deze dienst mogelijk om aan te geven hoeveel CV’s maximaal op een vacature mogen binnenkomen en de campagne kan op elk moment stop gezet worden. De organisatie houdt dus volledige budgettaire controle.

De prijs per CV is afhankelijk van een aantal criteria, zoals regio, functie en de filtercriteria, maar ligt gemiddeld tussen de 20 en 100 euro per CV. Dit tarief wordt uiteraard vooraf vastgesteld. Er zijn geen verdere opstartkosten aan verbonden, het staat iedereen dus vrij deze dienst risicoloos uit te proberen. De dienst staat open voor zowel W&S bureaus als corporates.

Hoe werkt het?

Onrecruit plaatst uw vacatures in Google en op jobboards. Hier betaalt u niets voor. De kandidaten komen binnen via een online sollicitatieformulier en de sollicitaties die niet voldoen aan de door de organisatie vooraf afgegeven harde criteria worden er automatisch uitgefilterd. Deze kandidaten worden uiteraard netjes door onrecruit afgewezen.

De organisatie mag aangeven dat bepaalde jobboards waar men zelf adverteert niet mogen worden meegenomen in het concept. Op deze manier voorkomt het bedrijf kannibalisatie.

Een organisatie kan vooraf het aantal sollicitaties maximeren en de campagne op elk moment stop zetten zodat er geen sollicitaties meer binnen komen en dus ook geen kosten meer gemaakt worden.

Uniek

Voor zover mij bekend is deze dienst uniek in Nederland. Het betalen voor performance is natuurlijk al veel over te doen geweest, waarbij de vraag altijd is: gaat het per click, CV of goede CV of aanname. Dat laatste is het model van veel W&S bureaus, click is natuurlijk vooral Google adwords, het tussenmodel is wat Onrecruit nu probeert.

Natuurlijk gaat het uiteindelijk niet om de kosten per CV, maar de kosten per hire. Dus hoeveel van de CV’s kunnen echt geplaatst worden (bij bureaus) of hoeveel CV’s heb ik nodig voor één plaatsing (bij corporates). Dat is iets dat de tijd zal leren. Aangezien de ‘traditionele’ kanalen worden ingezet is de verwachting dat de kwaliteit van de CV’s niet veel zal afwijken van wat men nu binnen krijgt. De sollicitanten zullen als het goed is van iets betere kwaliteit zijn, aangezien een deel van de kandidaten er direct uitgefilterd wordt.

Uitgaande van 100 euro per CV kan een organisatie natuurlijk 100 tot 150 CV’s krijgen voor de prijs van één W&S bureau plaatsing. Dat lijkt mij meer dan genoeg CV’s voor een plaatsing, waarbij natuurlijk er wel meer werk is dan bij een bureau aangezien de organisatie zelf zijn gehele werving doet.

Reacties

De initiële reacties op dit concept zijn erg positief. Ik ben derhalve erg benieuwd wat de lezers van dit blog van het concept vinden.

Disclaimer

Aangezien ik in de Raad van Advies van Onrecruit zit en ook aandeelhouder ben is de objectiviteit van deze blog niet gegarandeerd.

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


930 views | Reageer (5 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08