Linkedin infographic

Door Bas van de Haterd op 28-05-2010 17:02.

Na eerder deze week al mooie infographics tegen gekomen te zijn over Twitter en Youtube, kom ik nu op Viralblog een interessante tegen over Linkedin, op recruitment gebied toch hét social media kanaal.

Leuke cijfertjes: Nederland heeft 1,8 miljoen accounts, minder dan de 4 miljoen in de UK, maar meer dan de 1,5 miljoen van Frankrijk bijvoorbeeld.

61% is man, 51% tussen de 25 en 34 (internationaal gezien dan). Branches niet enkel de high tech, ook construction (2,8 miljoen) en transportation (4,8 miljoen) hebben gewoon Linkedin profielen.

De grootste company size qua aantal mensen? Ondernemers? Nee hoor, gewoon de multinational, de 10.000+ werknemers. En de meest voorkomende rol? Recruiter? Nee, slechts 4% is HR. 15% engineering gevolgd door 11% sales zijn de grootste jobroles in Linkedin.

Klik hier voor de full size versie

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial. Hij helpt organisaties met het begrijpen van social media en de gedragsveranderingen die dit met zich meebrengt op het gebied van de arbeidsmarkt. Organisaties huren hem in voor het verzorgen van inspirerende lezingen over de toekomst van de arbeidsmarkt, trainingen over het gebruik van social media voor recruitment of het opzetten van een recruitmentsite. Hij is tevens co-auteur van Personal Brand.nl en auteur van Werken Nieuwe Stijl. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


526 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën