Linkedin infographic

Door Bas van de Haterd op 28-05-2010 17:02.

Na eerder deze week al mooie infographics tegen gekomen te zijn over Twitter en Youtube, kom ik nu op Viralblog een interessante tegen over Linkedin, op recruitment gebied toch hét social media kanaal.

Leuke cijfertjes: Nederland heeft 1,8 miljoen accounts, minder dan de 4 miljoen in de UK, maar meer dan de 1,5 miljoen van Frankrijk bijvoorbeeld.

61% is man, 51% tussen de 25 en 34 (internationaal gezien dan). Branches niet enkel de high tech, ook construction (2,8 miljoen) en transportation (4,8 miljoen) hebben gewoon Linkedin profielen.

De grootste company size qua aantal mensen? Ondernemers? Nee hoor, gewoon de multinational, de 10.000+ werknemers. En de meest voorkomende rol? Recruiter? Nee, slechts 4% is HR. 15% engineering gevolgd door 11% sales zijn de grootste jobroles in Linkedin.

Klik hier voor de full size versie

Over de Auteur

Bas van de Haterd Bas van de Haterd is professioneel bemoeial en expert op het gebied van technologie en werk. Hij schreef o.a. de boeken '10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen", "de maatschappelijke impact van de zelfrijdende auto" en "(R)evolutie van werk". Hij schrijft over recruitment in de brede zin van het woord en hoe dit beter kan door technologie slim in te zetten. Hij adviseert hier bedrijven over en geeft over dit onderwerp ook regelmatig inspirerende lezingen. Hij is te bereiken op bas@vandehaterd.nl


526 views | Reageer (0 reacties)

vandehaterd @ Twitter

Outdoor Recruitment

Wat voor personeel mik je op met zo'n poster op de deur?Wethouder van Verkeer & Vervoer Jeannette Baljeu doopt onderzeeboot RETOnderzeeboot RET rijdt door de straten - wereld haven dagen 1 - maximumMis de boot niet - onderzeeboot RET - maximumKapitein van deze lijn - onderzeeboot RET - wereld havendagen - maximum73764129Werving 1#or manpower ad. Crisis is over#or avans 2#or op anavs 1De ideale (bij)baanlandmacht_tram_08

Categoriën